Ingredienser

1 kilo mel
7 dl væske
50 g smør/olje
2 ts sukker
1 ts salt
25 g gjær

Tilberedning

Jeg bruker 500 g siktet hvetemel, så blander jeg i det jeg føler for de siste 500 g med mel. Ganske spennende, for jeg får jo aldri like brød.
Jeg bruker oftest melk som væske. Noen ganger også yoghurt/kefir og ofte litt appelsinjuice (en dl eller to). Det blir kjempegodt!
Jeg bruker smør til grove brød og olje til fine brød.
Jeg bruker gjerne ei skje med sirup i fine brød i stedet for sukker. Grove brød og sirup synes jeg ikke noe særlig om.
Jeg bruker tørrgjær og av den grunn 50 g i stedet for 25 g som oppskriften sier.
Jeg slenger oppi et egg eller to om jeg har det. Dette er såå enkelt å lage. Bare å blande sammen alt i eltemaskinen, helle over i metallbolle og sette i saccosekken (og lukke døra for hundene) med kjøkkenhåndkle over. En time senere er den ferdig hevet og jeg har da brødformer med bakepapir stående klart. Deler deigen i 3, elter litt og slenger oppi formene. Setter formene inn i stekeovnen som står på 35 grader. Så må gubben ta litt oppvask. En halvtime senere setter jeg varmen opp til 200 grader (vanlig over- og undervarme). Nok en halvtime senere er brødene helt ferdige – veldig luftige og gode.