Ca. 700 g midtstykke av laks
Krydderblanding :
1 ss havsalt
1 ss sukker
1 ts knust pepperkorn
1 ss konjakk
1 toppet ss frisk eller 1 strøken ss tørket dill
Skjær ut to fileter og fjern alle ben. Fisken bør være fryst og tint før den graves. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Strø en fjerdedel i bunnen av et fat. Legg det ene laksestykket med skinnsiden ned på krydderblandingen, og strø halvparten av resten over den skinnfrie siden av den samme fileten. Legg den andre fileten fileten med skinnsiden opp oppå den første, og strø resten av krydderblandingen over den øverste fileten og gni den godt inn i skinnet. Dekk fisken med aluminiumsfolie, og legg en fjel oppå. Sett noe tungt på.
La fisken stå kaldt i kjøleskapet opptil 5 dager under press, men minst ½ døgn. Snu fisken en gang i døgnet.
Før servering skjæres fisken i tynne skiver, enten parallelt med skinner eller på skrå.
Prøv også med laurbærblad i steden for dill og konjakk og noe mere sukker enn salt.