Karbonader har lange tradisjoner her i Norge, men vi kan bli flinkere til å prøve andre varianter enn den trauste norske karbonadevarianten. Dette er en gresk variant med unorske krydder. Denne karbonaden passer like bra til fest som til hverdags. Den er kjempegod. En deilig og lett oppskrift. Kan serveres som gjestemat.

1200 gram poteter
2 sitroner
2 fedd hvitløk
4 paprikaer
2 tsk. tørket timian
4 tsk. olivenolje
Salt og pepper

600 gram hakket storfekjøtt
2 tsk. tørket rosmarin
2 tsk. tørket oregano
2 tsk. olivenolje
Salt og pepper

2 agurker
2 fedd hvitløk
6 dl gresk yoghurt

1. sett på ovnen. Vanlig ovn 250 grader, varmluftsovn 225 grader.

2. Skrell potetene og skjær dem i båter. Legg dem i en ildfast form.

3. Skrell sitronene (bort med det hvite også). Skjær sitronene i ruter.

4. Rens hvitløker og hakk dem fint.

5. Skyll paprikaene og skjer dem i strimler.

6. Bland sammen sitron, finhakket hvitløk, paprikaer, timian, salt, paprika og olivenoljen med potetene i fatet. Stil fatet i ovnen i 30 min. Potetene skal

være møre.

7. Bland rosmarin og oregano i kjøttet. Form fire karbonader på 150 gram hver. Krydre med salt og pepper.

8. Stek karbonadene i olje ved middels høy varme. Ca. 5 min. på hver side, se om kjøttet er rødt.

9. Riv agurkene grovt og press saften ut av agurkene med hendene.

10. Rør agurkene og presset hvitløk i yoghurten, smakte til med salt og pepper.