Dette er noe av det beste du kan lage med svineribbe. Det er enkelt å lage og hele familien liker det. Passer bra sammen med f.eks. potetstappe. Veldig mettende mat. Og steker man den over lang tid så blir den deilig og mør slik ta kjøttet faller av benet bare man ser litt hardt på den.

God og uvanlig.

1/4 kopp vineddik
1/2 kopp ketchup
1 spiseskje soyasaus
1 boks ananas (med saft)
3 spiseskjeer brunt sukker
2 spiseskjeer maizena
1/2 teskje salt
1/2 teskje knust frisk ingefær (bare hvis du vil)
En kilo griseribbe, delt i serveringsstykker

– Varm opp ovnen til 165 grader.

– Bland eddik, ketchup, soyasaus og ananas i en medium varm panne. Rør inn sukker, maizena, salt og ingefær. Kokk opp dette under omrøring til det tykner.

– Legg et lag med ribbe i en langpanne. Tom over halvparten av sausen. Legg på et lag til med ribbe og tøm på resten av sausen. Dekk til med folie.

– Bak alt i ovnen til det er ferdig. 1 til 1 1/2 time. Stek på svak varme opptil 8 timer hvis du vil ha verdens møreste kjøttmiddag.