Ingredienser
2 tomater 1 slangagurk 1 løk 10 oliven 2 hardkokte egg 150 gr fetaost
Tilberedning
Alle grønnsaker kuttes opp,eggene kuttes i båter og blandes med oliven. Som dressing bruker jeg bare 2 ss med olivenolje.Det er godt å ha gresksalat i pitabrød kan også brukes ved siden av grillmat.

Mer om Gresk salat

Gresk salat, også kjent som horiatiki salata i Hellas, er en populær rett som reflekterer essensen av middelhavskjøkkenet. Salaten demonstrerer gresk kultur gjennom sin enkelhet og vekt på ferske, høykvalitets ingredienser.

Gresk salat er ikke bare en side rett. Den har evnen til å stå i sentrum av et måltid på grunn av dens næringsrike og mettende natur. De typiske ingrediensene i en Gresk salat inkluderer modne tomater, friske agurker, skivet løk, grønne paprika, store svarte oliven og fetaost. Mange ganger er salaten krydret med oregano og kledd med en enkel dressing laget av olivenolje og eddik. Noen versjoner kan også inneholde skivet radise eller hakkede urter for ekstra smak og tekstur.

Selve presentasjonen av Gresk salat er unik. I motsetning til mange andre salater, er ingrediensene i en gresk salat ofte kuttet i store biter og blandet sammen i stedet for å bli lagdelt. Fetaosten presenteres tradisjonelt som en enkelt stor blokk på toppen av salaten, og ikke smuldret, som mange tror.

Når det kommer til ernæring, er Gresk salat et sunn valg. Dens ingredienser er kjent for sine mange helsefordeler. Tomatene er en god kilde til vitamin C og antioksidanter, agurkene gir hydrering, oliven er fulle av hjertesunne fettstoffer, og feta osten inneholder kalsium og protein. Med sin vektlegging på ferske, ubehandlede ingredienser, reflekterer Gresk salat idealet om et balansert, næringsrikt kosthold.

Gresk salat er ikke bare et symbol på gresk mat, men også et vitnesbyrd om landets kultur og livsstil. Det er et uttrykk for gresk filosofi om «meraki», som betyr å lage noe med sjel, kreativitet, eller kjærlighet. Gjennom sin enkelhet og vekt på kvalitets ingredienser betjener Gresk salat som en påminnelse om at ekte glede kan finnes i de enkleste tingene i livet.