Kjenner du igjen dette. Du har bedt inn en del venner på grillmat. Ikke hvilke som helst venner, men venner du virkelig bryr deg om. Så mye bryr du deg om dem at du vil severe en virkelig god biff.  Og du gidder ikke å bestille ute. Og du gleder deg til en hyggelig kveld med prat, god mat og deling av historier og minner.

Det ble aldri helt sånn. Vennene delte historier og minner mens du sto ved grillen og slet med å få biffen riktig ut ifra vennenes ønsker. Er ikke alltid så lett det. Per vil ha sin raw, Ole går for well done og medium minus er ikke bare bare å få til. Resultatet blir gjerne at alle får en ganske likt svidd biff. Svidd på utsiden og blødende på innsiden.

Og du, du salter dem med tårene dine.

Her er et lite triks. Steiner, varme steiner.

Ta deg en tur ut i skog og mark å finn noen steiner. Størrelsen på de bor være ca. det doble av en middels biff  (rundt 200 gram) i størrelse. Det viktige her er at de er flate. Dra med deg disse hjem.

Egnede steiner er også å få kjøpt for eksempel i marmor, men ved å ta turen ut i skog og mark kan du jo også få med deg et spann av sesongens bær. Og på den måten kunne by gjestene dine på en frisk dessert også.

Vel hjemme rengjør du stenene godt. Grillen tennes i god tid før gjestene kommer. Fyr godt. Dette trikset krever nemlig høy varme. Steinene legges i grillen og du koser deg på kjøkkenet med tilbehøret.

Sultne og utålmodige gjester er ingen grunn til nervøst sammenbrudd. Du er nemlig forberedt. Ta en serveringsplatte som ikke leder så mye varme. Legg en stein som nå holder en temperatur på rundt 400 grader på hver platte. Og av den grunn er du uhyre forsiktig når du utfører dette. Et biffstykke av noen centimeters tykkelse legges på steinen og svis litt på den ene siden før du snur den.

Og nå forklarer du gjestene dine at de kan skjære opp biffen og steke den på stenen akkurat hvor lenge de vil. Noe de gjør ved bordet.

Forklar dem også at det er utrolig ubehagelig å legge kroppsdeler på den glovarme stenen.

Ikke får alle bare spist samtidig på denne måten, du får også rykte på deg for å servere biff med smak av himmel.