Ingredienser:

8 tomater persille og basilikum 8 hvitløksfedd brødkrum/griljermel olivenolje

Tilberedning:

Hakk løken, persillen og basilikumen. Bland sammen med brødkrum ( griljermel ) Skjær tomatene i to Ta litt olje (rapsolje) og litt vann på et ovnsbrett Legg tomatene på brettet Legg blandingen over tomatene Stek de i ovnen på 210 grader i 20-30 min Når tomatene er ferdig stekt, legg litt god olivenolje på toppen Passer perfekt med grillet fisk, kylling og koteletter. (God olivenolje får du på gourmeten.no)

Porsjoner:
4 personer

Mer om emnet: Provencalske tomater

Provencalske tomater er en allsidig rett som har sin opprinnelse i området Provence i Sør-Frankrike. Denne regionen er kjent for sin rike matkultur, hvor tomater spiller en viktig rolle. Provencalske tomater er fylt med en blanding av krydder, hvitløk, olivenolje og brødsmuler, noe som gjør dem til en unikt smaksrik rett.

Oppskriften på provencalske tomater varierer avhengig av regionen og kokekunnskapen som er opparbeidet gjennom generasjoner. Du vil finne at noen oppskrifter inkluderer ingredienser som løk, urter som basilikum, og til og med hvitvin. I disse regionale variasjonene ligger det dog en felles forståelse av å utnytte det beste som naturen har å by på, i tråd med den provencalske mattradisjonen.

Det som gjør provencalske tomater spesielt interessante, er måten de blir tilberedt på. Tomatene blir halvert og deretter fylt med blandingen av smakstilsetninger. Deretter blir de stekt i ovnen, noe som gir de fylte tomatene en søt, karamellisert smak. Dette er en metode som roter til tomatsaften og de andre ingrediensene, noe som resulterer i en intens og deilig aroma som sprer seg i huset.

Samtidig er det viktig å merke seg at de provencalske tomatene er et utmerket alternativ for en sunn og næringsrik kost. Tomater er kjent for å være en god kilde til vitamin C, kalium og antioksidanter. Ved å fylle tomatene med smakfulle, men sunne ingredienser, skapes en nytelse av en rett, både for ganen og for helse.

Provencalske tomater kan serveres som en deilig forrett eller som en side rett til et hovedmåltid. De passer godt sammen med en rekke retter, fra grillet kjøtt til fisk og vegetariske retter. Uansett hvordan du velger å servere dem, er provencalske tomater en perfekt blanding av enkelhet, smak og sunne ingredienser.

I en verden hvor mat ofte blir standardisert, er det viktig å bevare og feire regionale retter som provencalske tomater. Disse unike tomatene er et eksempel på skjønnheten og mangfoldigheten i det provencalske kjøkkenet, og de er en kilde til inspirasjon for matelskere over hele verden.