Hører du til dem som finner frem den største stekepanna bare for å steke et enkelt egg eller to? Hvis ja, hører du også til dem som bruker mye mer strøm enn aller høyst nødvendig, og det bør du slutte med.
Det kan være mye god økonomi i å investere i panner i forskjellige størrelser, for så å bruke akkurat den størrelsen du har bruk når du trenger det. Bare husk å sette pannene på tilsvarende størrelse plate på ovnen, da den delen av platen som stikker utenfor pannen avgir varme unyttig.
Dessuten begrenses slitasjen på hver enkelt panne, ettersom arbeidsoppgavene fordeles på fler, slik at man har dem lengre.
Et tips for koking av egg dersom man har keramiske plater:
– Bruk så liten kjele som mulig, selvfølgelig.
– Fyll opp bare litt vann. Dampen i kjelen bidrar til å koke eggene, så det holder i massevis om vannet når opp til midten av egget.
– Slå av platen når vannet koker, ha i eggene, og sett på lokk.
Varmen som er i platen holder lenge nok til å koke eggene. Det tar riktignok litt lenger tid å koke dem, men det er kun snakk om 30 sekunder eller deromkring.