Paprika, løk, gulrøtter, neper og squash er grønnsaker som bør skjæres i strimler, blomkål og brokkoli i små buketter før de blandes og pakkes inn i folie, gjerne med en smørklatt. Pakkene grilles til grønnsakene er møre, ca. 10 – 15 minutter alt etter hvor store de er. Lag gjerne en liten pakke til hver person. Grønnsakene smaker ekstra godt med nykvernet pepper og nyrevet parmesanost.
Grillspydene gjøres klare på forhånd. Grønnsakene skjæres i like store biter. Sjampinjong, løk, paprika, cherrytomater, squash og mais tres på grillpinner. Pensle spydene godt med en grillolje eller marinade før de legges på en varm grill.
Potetspyd
Nypoteter, sopp og/eller små løk, olje eller grillolje.
Nye poteter deles i to og tres på spidd evt. vekselvis med sopp eller små løk. Pensle med olje eller grillolje og grill i 20-25 min.
Potetene kan evt kokes knapt møre før de tres på spyd og pensles med olje og grilles i 6-8 min.