Ingredienser:

1 kg kyllinglår

3 stlk sitrongress

5 fedd hvitløk

2 chili

1 ss revet ingefær

1 ts nymalt pepper

1 ts salt

2 ts honning

2 ss olje

1 lime

Tilberedning:

Sitrongress er et villvoksende gress. Den har en vidunderlig sitrusaktig duft. De brukes i mange Sør-Øst-asiatiske retter. Du får dem ferske i stilker hos asiatiske butikker. Best duft og smak fra hvite delen mot midten.

Skjær sitrongress i tynne skiver. Finhakket sammen med hvitløk, chili og ingefær. Bland alt i olje.

Bein ut kyllinglårene og pensle med krydderblandingen. La stå i noen timer. Grilles i middels varme temperatur i ca 5 minutter på hver side.

Press limejuice på før servering.

Serveres med ris, fiskesaus og en god salatblanding med friske urter som thaibasilikum, korianderblader og vårløk.

Prøv denne i sommer! God duft og velsmakende.

Mengden bestemmer du selv avhengig av antall gjester.

Porsjoner:
4

Mer om: Grillet kyllinglår med sitrongress og hvitløk

Grillet kyllinglår med sitrongress og hvitløk er en rett som er fylt med smak og krydder. Denne oppskriften bruker sitrongress for å gi en frisk og sitrusaktig smak, mens hvitløk tilfører en dyp, rik smak. Kombinasjonen av disse to ingrediensene med kyllinglår gir en kompleks og smakfull rett som er både næringsrik og deilig.

Denne retten kan tilberedes på mange forskjellige måter, men grilling er spesielt populært fordi det gir en fantastisk røykfylt smak. Det er viktig å marinere kyllingen i flere timer eller over natten for å sikre at smakene av sitrongress og hvitløk trer godt inn. Et annet tips er å hakke sitrongresset fint og bruke massevis av fersk hvitløk for å få mest mulig smak.

Grillet kyllinglår med sitrongress og hvitløk kan serveres med en rekke sider, slik som ris, grønnsaker eller salat. Den passer også godt sammen med en frisk og krydret saus, for eksempel sweet chili saus eller en hjemmelaget sitrongress og hvitløk saus. Dette bidrar til å balansere de rike smakene i kyllingen og kompletterer retten perfekt.

En annen flott ting med denne oppskriften er dens allsidighet. Du kan for eksempel eksperimentere med andre krydder og urter for å legge til forskjellige smaker. Ingefær, koriander, limeblader og chilipepper er alle gode tillegg som kan tilføre retten ekstra dybde og kompleksitet.

Til slutt, husk at den beste grillet kyllinglår med sitrongress og hvitløk krever tålmodighet og kjærlighet. Med de riktige ingrediensene, god forberedelse og nok tid på grillen, vil du ende opp med et måltid som er like smakfullt som det er unikt.