Ingredienser:
1 kg kyllinglår
3 stlk sitrongress
5 fedd hvitløk
2 chili
1 ss revet ingefær
1 ts nymalt pepper
1 ts salt
2 ts honning
2 ss olje
1 lime
Tilberedning:
Sitrongress er et villvoksende gress. Den har en vidunderlig sitrusaktig duft. De brukes i mange Sør-Øst-asiatiske retter. Du får dem ferske i stilker hos asiatiske butikker. Best duft og smak fra hvite delen mot midten.
Skjær sitrongress i tynne skiver. Finhakket sammen med hvitløk, chili og ingefær. Bland alt i olje.
Bein ut kyllinglårene og pensle med krydderblandingen. La stå i noen timer. Grilles i middels varme temperatur i ca 5 minutter på hver side.
Press limejuice på før servering.
Serveres med ris, fiskesaus og en god salatblanding med friske urter som thaibasilikum, korianderblader og vårløk.
Prøv denne i sommer! God duft og velsmakende.
Mengden bestemmer du selv avhengig av antall gjester.
Porsjoner:
4