Ingredienser:

1 kg kyllinglår

3 stlk sitrongress

5 fedd hvitløk

2 chili

1 ss revet ingefær

1 ts nymalt pepper

1 ts salt

2 ts honning

2 ss olje

1 lime

Tilberedning:

Sitrongress er et villvoksende gress. Den har en vidunderlig sitrusaktig duft. De brukes i mange Sør-Øst-asiatiske retter. Du får dem ferske i stilker hos asiatiske butikker. Best duft og smak fra hvite delen mot midten.

Skjær sitrongress i tynne skiver. Finhakket sammen med hvitløk, chili og ingefær. Bland alt i olje.

Bein ut kyllinglårene og pensle med krydderblandingen. La stå i noen timer. Grilles i middels varme temperatur i ca 5 minutter på hver side.

Press limejuice på før servering.

Serveres med ris, fiskesaus og en god salatblanding med friske urter som thaibasilikum, korianderblader og vårløk.

Prøv denne i sommer! God duft og velsmakende.

Mengden bestemmer du selv avhengig av antall gjester.

Porsjoner:
4