Ingredienser

* Laksefilet 6 stk 200 gr laksefileter uten bein
* olje til steking
* Salt og pepper

Fiskekraft til urtesaus
* 1 kg fiskebein (helst fra flatfisk
* 1 stk løk
* 1 stk purre (liten, den hvite delen)
* Bouquette garni (persillestilker, lauvbærblad og hel hvit pepper)
* 2l vann
* Knivspiss salt

Urtesaus
* 2 ss Hvitvinseddik
* 2 dl Hvitvin
* 2 stk Sjalotteløk
* 1 ss Olje
* 1/3 l Fløte
* Flat persille ( liten bunt ) eller kruspersille
* Basilikum eventuelt andre friske urter (ikke dill)
* Litt spinat
* Salt / Pepper
* 2 ss Smør

Auberginmoussè
* 1 stk Aubergin
* 3 ss Créme fraiche
* Sitron
* 1 ss Smør
* Salt/pepper

Syrlige champignonger
* 24 stk Sjampignonger ( små )
* Vann til blanchering
* 1/2 Sitron ( saften av )
* 1 dl vann
* Salt / pepper
* 3 ss smør

Tournerte poteter:
* 2,5 kg poteter

Tilberedning

1. Laksefiletene Stek laksefiletene i grillpanne eller teflonpanne med olje. Smakes til med salt, pepper og litt timian

1. Fiskekraft til urtesaus Fiskebein og kaldt vann kokes opp. Skummes og grønnsaker/krydder tilsettes. Skummes videre. Kjelen settes så tilside og småkokes / trekkes ferdig 20-30 min. Siles og reduseres til ca 1/5.

1. Urtesaus Ta sjalotteløken og hakk den fin, ha den i en varm gryte med oljen og fres løken blank. Tilsett hvitvinseddiken og hvitvinen og kok de hele ned til nesten ingen ting. Ha i fiskekraften og kok i minst 15-20 min. Fløten tilsettes og det hele kokes ferdig ca 30 min. Blancher urtene og spinaten, ha den i kaldt vann og klem ut vannet godt. Rett før servering kjøres sausen med urter i en hurtigmixer og tilsettes smør.

1. Auberginmoussè: Stek en hel auberginen i tørr panne ( må snues hele tiden ) til den er bløt / myk. Del den på langs og skrap ut av den. Ikke ta med skallet. Ha auberginen i en hurtigmixer, tilsett de andre ingrediensene og kjør mixeren til massen har blitt som purrè. Smakes til med sitron, salt og pepper. Skal være syrlig. Varmes før servering.

1. Syrlige champignonger Kutt av stilkene på sjampignonen og del de i 4. Blancheres i noe vann i ca 2 min. Hell vannet vekk og tilsett nytt vann og sitronsaft. Kokes i ca 4-5 min. Slå av så det bare er litt vann tilbake i kjelen. Tilsett smør og salt/pepper. Smakes til. Holdes varmt for servering.

1. Tournerte poteter Poteter skrelles/tourneres 6 kantet ( oliven form / chatau ) Kokes.

Anretning:

1. Legg auberginmoussen midt på tallerken med en skje og stryk litt utover på den varme tallerken.
2. Legg fisken på auberinmoussen.
3. Legg så de syrlige champignongene «kl 4» på tallerkenen.
4. Legg på de friske/valgfrie grønnsakene «kl 8»
5. Hell sausen i en tynn stråle rundt på tallerkenen.
6. Anrett gjerne med friske urter på laksen