Grønnsakswok med fisk og reker

Ingredienser:

2 ss sesamolje 1 ts salt 1 finhakket hvitløksbåt 1 finhakket løk 1 rød paprika i små biter 1 grønn paprika i små biter 100 g bønnespirer 1 gul squash 2,5 dl buljong 2 ss soyasaus 3 ss mangochutney 300 g fiskefilet i små stykker 200 g reker saften av 1 sitron evt karri

Tilberedning:

Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Buljong, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok. Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over. Surres 5-10 min. Rekene tas i. Smakes til og jevnes ev. med maizennamel.

Mer om: Grønnsakswok med fisk og reker

Grønnsakswok med fisk og reker er en næringsrik og smakfull rett som henter inspirasjon fra både det asiatiske og det skandinaviske kjøkken. Retten balanserer de forskjellige smaksprofilene vakkert, fra de milde og lett søtlige smakene i grønnsakene til det rike havets bidrag. Dette er retten for deg som vil invitere din gane på en kulturell reise, samtidig som du tar et sunt valg for din egen kropp.

Ny forskning viser at fisk og skalldyr er en fantastisk kilde til proteiner og sunne fettsyrer, som er viktige for blant annet hjernefunksjon og hjertehelsen. I retten grønnsakswok med fisk og reker kombineres disse superingrediensene med et mylder av friske grønnsaker, noe som garanterer et høyt innhold av fiber, vitaminer og mineraler.

En annen fordel med grønnsakswok med fisk og reker er dens fleksibilitet. Man kan lett variere hvilke grønnsaker som brukes i wokken, samt hvilken type fisk og reker man foretrekker. Dette gir uendelige muligheter for å justere retten etter både smak og behov. Kanskje man foretrekker laks for dens høyere innhold av omega-3-fettsyrer, eller man velger reker fanget i iskalde nordiske farvann for dens sprø tekstur og deilige smak.

Dermed er grønnsakswok med fisk og reker ikke bare en smaksrik og sunn rett, men også en opplevelserik og variert middag med utallige muligheter for tilpasning. I tillegg til å være en fantastisk måte å få i seg de anbefalte fem om dagen på, kan det være en morsom og lærerik prosess å leke seg med forskjellige kombinasjoner og smaker. Så neste gang du ønsker en middag som er både næringsrik, velsmakende og spennende, hvorfor ikke prøve en grønnsakswok med fisk og reker?.

Legg igjen en kommentar