Ingredienser:

5-600 g strimlet svinekjøtt 4 ss søt soyasaus 2 hvitløksbåter 1 ss fersk ingefær ½ rød chili 1 purre eller 4 vårløk 1 rød paprika 1 gulrot 1 løk 2 pakker nudler pepper

Tilberedning:

Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Bland sammen med kjøttet og soyasausen og la marinere ca 30 minutter. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Stek kjøttet raskt i olje, 2-3 minutter. Fres grønnsakene raskt, bland i kjøttstrimlene og rør i nudlene til slutt. Smak til med soyasaus og pepper.

Porsjoner:
4

Mer om: Wok med svinekjøtt og nudler

Wok med svinekjøtt og nudler er en svært populær rett i mange deler av verden, hovedsakelig i asiatiske land. Dette er en særdeles smaksrik og sunn rett som er ganske enkel å tilberede, men er likevel full av deilige smaker.

Svinekjøttet som brukes i denne wokretten kan varieres avhengig av dine personlige preferanser. Du kan bruke alt fra svinefilet, svinenakke, svinekjøtt mager eller magert svinekjøtt. Selv om forskjellige typer svinekjøtt kan tilføres forskjellig smak og tekstur, er det main faktoren som virkelig gjør denne retten spesiell er bruken av sterke, kraftige krydder og sauser.

Nudler er en annen nøkkelingrediens i denne retten. Typen nudler du velger kan også ha stor innvirkning på smaken av retten. For eksempel, egg nudler tilbyr en rik smak og tykk tekstur, mens risnudler er lettere og gir en mer delikat smakprofil. Du kan også prøve soba (bokhvete) nudler for en sunnere variant.

Krydder som soyasaus, hvitløk, ingefær og chili brukes ofte for å gi retten en kraftig smak. Et annet viktig element i en wok med svinekjøtt og nudler er grønnsaker. Du kan bruke en kombinasjon av dine favorittgrønnsaker, som brokkoli, gulrøtter, paprika, eller baby bok choy for å legge til en frisk og knasende tekstur.

Til slutt er det nødvendig med en varm wokpanne for å lage denne retten. Dette er fordi wokpannen bidrar til å forsegle smaken av ingrediensene, noe som gir retten et ekstra smakfullt preg.

Med dette i mente, er det klart at wok med svinekjøtt og nudler er en fleksibel, næringsrik og velsmakende rett som kan nytes av alle, uansett matpreferanser.