Ingredienser:
br>
1 pk (500 g) dypfryst rein- eller elgskav
1 boks sopp i skiver, 200 g
2 løk eller 1 purre
2-3 ss margarin eller smør
1 ss hvetemel
1/2 ts salt
1 krm grovmalt svart pepper
1 ts timian
2 dl soppkraft + vann
1-1 1/2 dl rømme eller cremé fraîche
1/2-1 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
br>La skavet tine litt og skjær det på tvers i brede strimler. La soppen renne av, ta vare på kraften. Skrell og hakk løken, eller snitt, skyll og skjær purren i skiver.
Brun skavet i en del av fettet i varm stekepanne. Legg det over i en gryte. Fres løk og sopp i resten av fettet i 5-10 minutter. Strø over mel, salt, pepper og timian og rør om. Spe med soppkraft og vann, rør om og hell alt sammen i gryten. Kok retten i 5 minutter. Tilsett rømme eller cremé fraîche og soya, varm retten og smak den til.