Ingredienser
2 store avokado 2,5 desiliter kald kyllingkraft (evt. grønnsakskraft) 2,5 desiliter crème fraîche 2-3 spiseskjeer tequila 1 stk thai chili saft av 3 lime litt koriander ett hvitløksfedd salt og pepper
Tilberedning
Alle ingrediensene puttes i stavmikser og blandes. Garneres med tynne, stekte skiver av chorizo og basilikumkrem. Basilikumkrem Pisk 1 desiliter fløte og tilsett finhakket basilikum. Serveres straks, gjerne med nachochips som tilbehør.

Mer om Guacamolesuppe med chorizo og basilikumkrem

Guacamolesuppe med chorizo og basilikumkrem er en spennende og smakfull rett som tar for seg det beste av to verdener: Den spennende smaken av guacamole fra Mexico og den fyldige, rike smaken av chorizo fra Spania. Den er en perfekt balanse mellom den kremete guacamolesuppen, opplevd med en litt krydret smak fra chorizo, og toppet med den forfriskende, søte basilikumkremen. Dette gir en smaksopplevelse utenom det vanlige. De ulike smakene og teksturene skaper en interessant kontrast i retten, og gjør den til et overraskende høydepunkt for middagsgjestene.

Chorizo er en type pølse kjent for sin distinkte røde farge og krydrede smak. Denne kraftige ingrediensen legger til dybde og intensitet i guacamolesuppen, og gir en robust kontrast mot den mer milde smaken av avokadoen i guacamole. Hvis du vil gjøre denne retten litt lettere, kan du bruke kylling-chorizo, som har mindre fett, men fortsatt beholder den deilige, krydrede smaken.

Basilikumkremen gir retten en frisk og aromatisk touch. Basilikum har en unik smak, som kombinerer søthet med en hint av pepper og anis. Kombinert med fløte, blir den til en luksuriøs krem ​​som er både delikat og forfriskende. Dessuten kan du prøve å bruke gresk yoghurt for å lage en lettere versjon av basilikumkrem. Det underliggende anelser av surhet i den greske yoghurten vil balansere smakene og legge til en oppfriskende syrlighet til retten.

Guacamole er en klassisk meksikansk saus laget med modne avokadoer, lime, koriander, jalapeños, løk, hvitløk og tomater. For denne suppen, blir guacamoleen jevnet før den blandes med kyllingbuljong for å gi suppen en tykk, fløyelsaktig konsistens. Hvis du foretrekker en vegetarisk versjon, kan du bytte kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong.

Når det gjelder serveringen av guacamolesuppe med chorizo og basilikumkrem, blir den ofte servert med en side av crusty brød for å suge opp all den deilige kraften. Suppen kan også toppes med noen skiver avokado, frisk koriander, eller litt ekstra chorizo for å forsterke smakene og legge til litt flere teksturer. Om sommeren, prøv å servere denne suppen kald for en forfriskende vri på den tradisjonelle retten.

Inkludering av guacamolesuppe med chorizo og basilikumkrem i dietten din kan også ha helsefordeler. Avokado er rik på sunne flerumettede fettsyrer, kostfiber og vitaminer, mens chorizo leverer protein. Dette, sammen med de antioksidant-rike egenskapene til basilikum, gjør denne retten til en næringsrik og smakfull del av ethvert måltid. Prøv denne unike kombinasjonen av smaker og ingredienser for en ny vri på ditt neste måltid.