Ingredienser:
4 egg
2 kopper sukker
2 kopper hvetemel
2 ts natron
3 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 kopp matolje
3 kopper finrevet gulrot
Fyll:
100 gr primulaost
2 ts vaniljesukker
75 gr smør (godt mykt)
150 gr melis
Tilberedning:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Husk å bruke samme størrelse på koppen hele veien. F.eks et lite krus.
Bland alt det tørre og ha det vekselsvis i eggedosisen sammen med matoljen. Til slutt rører du inn gulroten.
Tøm røren i smurt rund form (24 cm) og steik kaken ved 190 gr i ca 1 time. Nederste rille. Prøv deg litt frem med steiketiden da de fleste bakerovner steiker forskjellig. Men kaken skal løsne fra kantene når den er steikt.
Når gulrotkaken er avkjølt rører du sammen alle ingrediensene til fyllet og smører det utover kaken. Sett den kaldt til fyllet er stivnet.
Porsjoner:
8-10