Halloumi er en tradisjonell hvit ost fra Kypros og har blitt produsert på øya i århundrer. Halloumi-ost er en fast ost produsert av sauemelk, tilsatt mynte, og har en behagelig smak og er deilig når den er grillet eller stekt. Halloumi-ost kan nytes alene og er spesielt velsmakende i sandwich.

Som en forrett er grillet halloumi fantastisk med gresk salat og dressing. Men den er like god om morgenen med skinke og egg. Osten er også en viktig ingrediens i et nydelig måltid med kypriotisk ravioli og er perfekt til alle former for pasta. Alternativt kan den serveres revet på pizza, i suppe, eller i en rulle, noe som gjør det til en ost med nesten ubegrensede muligheter. Men uansett hva du bestemmer å gjøre med halloumi bevarer den alltid sin form og konsistens.

Halloumi har en salt smak og kan oppbevares i mer enn ett år. Nesten hver landsby eller byhus har denne osten da folk spiser den til frokost, lunsj og middag, grillet, stekt, kokte eller frisk. I landsbyene er den for det meste laget av frisk geite eller sauemelk, men meieriindustrien bruker også kumelk.