Vet ikke om du har opplevd det, men se for deg scenarioet. Hjem etter en lang dag på jobb. Sjefen som fant på noe som bare måtte gjøres før du gikk hjem. Og tradisjonen tro fant han på dette sånn ca 5 minutter før du skulle gå hjem. Kona ikke spesielt blid da du ringte hjem og fortalte at du nok ikke rakk hjem til middag. I dag heller.

baguettEndelig ferdig og ny telefon til basen. Hjemme om en liten time. Holder maten varm til da, er tilbakemeldingen fra hjemmefronten. Litt ekstra forsinkelser på vei hjem også grunnet bruk av skattepenger til vedlikehold av vei. Kona ble ikke noe blidere av den informasjonen må vite. Men, hun rakk å fortelle om at hun ikke gadd å varme opp maten en gang til. Rakk til og med å nevne at det var laks hun ikke gadd å varme opp en gang til.

Med sulten gnagende i metervis med tarmer, danser store dampende fat med fersk laks og agurksalat forbi øynene dine og du kjenner hvordan veivesenets folk og egen sjef forsvinner ute av julekortlista de.

Endelig hjemme, bilen parkert og du vakler mot døra mens sulten gnager i tarmene. Et varmt måltid mat er vel faktisk det eneste tankene er fylt med, der du får funnet frem nøklene dine og låst opp døra.

Og det er i den døra du møter katten. Den er på vei ut og viser ingen tegn på gjensynsglede. Hvorfor skulle den det. Den er mer enn opptatt av å slikke seg rundt munnen etter en deilig laksemiddag. Din middag.

Kjenner du igjen situasjonen. Kanskje ikke helt lik, men med litt av essensen av, du er sulten på et varmt måltid, og det er ikke middag ferdig lenger, og hermetikkboksene med ukjent innhold er ikke spesielt fristene.

Det er der halvstekte bagetter kommer inn for meg. Av den typen som ligger i hvert sitt rom i en sånn plast pakke. Bare å varme i ovnen et kvarters tid. Gjerne ganske mange i pakka og lang holdbarhet har de også.

brunostMens ovnen varmes opp, gir jeg riktig antall bagetter hvert sitt snitt på siden. Bagetten åpnes i pølsebrødstil. Og så arrangerer du en aldri så liten skattejakt i eget kjøleskap. Skattene består av ting bagetten din kan fylles med. Saltpølse, kjøttdeig, skinke, tomater eller annet som bare fantasien din setter begrensinger på.

Ost bør du ha i. Men her står du også veldig fritt på type ost. Vil vel ikke akkurat anbefale brunost hvis du er ute etter en ny favoritt, men ellers er det ganske fritt fram. Har erfart at dette er en utmerket måte å tømme restene fra tubeostene på.

Litt grillkrydder på toppen, inn i ovnen en 12 til 15 minutter, og voila en deilig varm bagett gjør livet verd å leve igjen.

Anbefales!!!

Skrevet av Per Sibe