Jeg heter Per Sibe og du finner meg på Skribenttjenester og nå også som matskribent.

Og ikke hvor som helst. Men ikke mindre enn her på mineoppskrifter.no. Morsommere blir det ikke for meg. Som overivrig hobbyspiser av klasse, har denne siden gitt meg usedvanlig mye glede gjennom årene. Særlig i tidsrommet før et måltid.

Så når jeg nå fikk spørsmål om å skrive for denne siden var jeg ikke så veldig vanskelig å be. Spesielt ikke når det ble fristet med egen spalte. Ja takk, veldig gjerne ble selvfølgelig mitt svar.

eidsvold1Men hvem er så jeg, som har blitt tildelt denne æren?  Navnet er Per Sibe, ble født i andre halvdel av forrige århundre, og bærer nok preg av det. Hverken navnet eller når jeg er født forsvarer dog en karriere som matskribent.

Er jeg kokk kanskje? Nei, er nok ikke det heller. Ernæringsekspert, livstilekspert eller noe i den retning? Forter meg å skrive nei på det også, for nå må jeg løpe bort og redde kona som nær blir kvalt i sin egen latter.

Men glad i mat er jeg. Veldig glad i mat. Og for meg dreier det seg ikke om fine navn og små porsjoner. Mine kriterier er at jeg synes det smaker godt. Min filosofi i så måte er: Mat skal spises ikke sees på. Dog gjør det selvfølgelig ikke noe at den ser ut som noe som man har lyst til å fylle innsiden av kroppen med da.

At jeg bærer preg av alder og navn er nok sant, men enda mer bærer jeg vel preg av at jeg setter pris på et godt måltid. Hvor som helst og når som helst. Ikke nødvendigvis det sunneste man kan bære preg av, det med når som helst og hvor som helst mener jeg, men jeg koser meg. Koser deg veldig, sa for øvrig legen min ved siste legesjekk, like etter at han han hadde slått  fast at han kunne se  at jeg hadde hatt en veldig bra sesong.

Foruten en stor interesse for mat, så liker jeg også å skrive. Prøver å livnære meg som skribent og fotograf. Skriver fast for en del nettsteder og trives stort sett med det. Selvfølgelig er det ikke alle temaer som er av like stor interesse, så derfor var det med stor glede at jeg kunne si ja til mineoppskrifter.no.

Hva har jeg så tenkt på å fylle denne spalten med? Tja, matrelatert innhold sier jo seg selv. Ikke nødvendigvis bare matoppskrifter og fremgangsmåter selv om det sikkert blir en del av det også. Litt historier kanskje, litt om tanker rundt mat og matkultur, en og annen nyhet fra den store og vidunderlige verden av mat. Liker å reise så alt blir vel bare ikke fra egen kjøkkenbenk heller.

Maten får bli til mens jeg spiser den tenker jeg. Og siden mineoppskrifter.no har gitt meg relativt frie kjøkkenredskaper, så blir det nok en spennende reise.

I hvert fall for meg, og hvis du også skulle like det jeg rører sammen, så velkommen skal du være.