Hare med pølse, bønner og morkelkrem

Ingredienser
Ingredienser 2 haresadler (minst 150g til hver pers.) 2 ss smør litt løpstikke (eller rosmarin) salt svart pepper 2 grove smakfulle pølser av yndlingsslaget Bønnecassolet 100 g sortøyde bønner (bløtlagt i et døgn) 40 g svarte eller brune bønner (bløtlagt i et døgn) 1 1/2 l kyllingkraft 1 gulrot 1 sjalottløk 1 kvist rosmarin 30 g bacon /flesk Dessuten 50 g friske fevebønner 30 g sukkererter 30 g (eller sjampinjonger) shitakesopp 20 g bløtlagt morkel 1 potte løpstikke eller rosmarin 1 dl innkokt kraft 1 dl halvpisket kremfløte salt pepper fra kvern
Tilberedning
Renskjær hare/kyllingkjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør med løpstikke. Du trenger ikke lang tid til en liten harefilet, et minutt på hver side er mer enn nok. Kylling må steke lenger. La kjøttet hvile. Trekk pølse i god kraft/buljong. Kok de bløtlagte bønnene med bacon og grønnsaker i kyllingkraft til de er møre. Avkjøl og fjern grønnsaker og kraft. Skyll bønnene i kaldt vann. Det ferske skylles og skrelles. Så kokes de møre i godt saltet vann. Avkjøles direkte i isvann for fargen og konsistensens skyld. Soppen stekes for seg og blandes inn før kremingen. La det bli varmt. Kremfløten halvpiskes og vendes inn i det varme. Smak til med hakkede urter, salt og pepper. Anrett kjøtt og pølsebiter sammen med alt det kremete.

Mer om emnet: Hare med pølse, bønner og morkelkrem

Hare er en delikat viltkjøtt som tilbyr en unik og rik smak. Den går svært godt sammen med sterke smaksgivere som pølse, bønner og morkelkrem. Harekjøttet har en mør, nesten jordnær smak som komplimenteres godt med den fyldige morkelkremen og pølsen som gir et umamielement.

Hare-pølse er en ganske innovativ tilnærming til denne tradisjonelle oppskriften. Hare er vanligvis langsomt kokt for å bryte ned musklene, men å lage det som en pølse gir en helt ny smaksprofiler. Sausager av hare er vanligvis krydret med urter som kakao og rødvin som gir en ekstra dybde til parabolen.

På den andre siden gir bønnene en flott kontrast i tekstur til kjøttet. I tillegg er de fylt med protein og fiber, som gjør denne retten både næringsrik og mettende. Enten du bruker hvite bønner, kidneybønner eller svarte bønner, kan du være sikker på at du vil tilføre retten en sunn vri.

Morkelkrem gir en elegant finish til retten. Morkel er en type sopp som har en distinkt, nesten nøtteaktig smak. I kremform, fremhever den smaken av hare og pølse, og skaper en harmonisk kombinasjon som er både dekadent og delikat.

Samlet sett er «Hare med pølse, bønner og morkelkrem» en kulinarisk opplevelse som bringer det beste ut av hver ingrediens. Det er ikke bare en deilig rett, men også et bevis på hvordan forskjellige komponenter kan arbeide sammen for å skape en uforglemmelig matopplevelse.

Legg igjen en kommentar