Hjellosing er halvtørket torsk. Rik på smak, vitaminer og mineraler! Hjellosing er rund torsk som har hengt ute på hjell for vær og vind i ca. 3-4 uker. Hjellosingen er derfor sterkere i smak enn boknafisken som bare har hengt noen dager.
Det fortelles om opprinnelsen til Hjellosingen at det hadde vært et fryktelig uvær i Lofoten.
Etter flere uker med landligge var fiskerne begynt å få en voldsom «feskhunger», og en av de mest nødne skipperne gikk seg en tur under hjellene i blåsten bare for å snuse inn litt trøst av skreien som hang der. Samtidig som han gikk rundt og trakk inn duftene fra fisken, ble hungeren bare større og større. Osen av fisken ble mest som den lifligste duft han hadde kjent! Det nærmet seg middagstid og feskhungrig som hele mannskapet var, ville han prøve en kokning på dem, – og som tenkt så gjort! Og vellykket må det ha vært, for herfra kommer navnet Hjellosing.
Det finnes jo ingen oppskrift, bare historikk