Ingredienser
1/2 finhakket rød paprika 1/2 finhakket grønn paprika 2 bokser grovhakkede tomater (ca 400 g) 1 finhakket løk 1 ts kajennepepper 1 ts chilipulver 1/2 lime (saften) jalapenos (etter smak) salt/pepper
Tilberedning
Blandes og has i en bolle. Tilsett saften av 1/2 lime og smak til med salt og pepper. Jalapenos finhakkes og has i – etter smak. Holder seg noen dager i kjøleskap.

Mer om Hjemmelaget salsa

Å lage hjemmelaget salsa er en spennende og givende aktivitet som gir deg et velsmakende resultat som kan nytes med en rekke retter. Det er ingen hemmelighet at fersk, hjemmelaget salsa overgår enhver butikkjøpt variant i smak, tekstur og ernæringsverdi. Salsa, et spansk ord som betyr «saus», stammer opprinnelig fra Mesoamerika, hvor det ble brukt som en ledsager til forskjellige typer kjøttrett.

En grunnleggende salsaoppskrift inkluderer ingredienser som modne tomater, hvitløk, løk, chili, koriander, limesaft og salt. Proportjonene kan imidlertid være fleksible og tilpasses etter smak og preferanse. En av de mest populære variantene er «Salsa Roja» eller rød salsa, en rik, fyldig og litt krydret saus som passer godt til nachos, tacos og grillet kjøtt. En annen variant, «Salsa Verde» eller grønn salsa, er laget med grønne tomater og har en tarter og friskere smak.

Selv om grunnoppskriften for salsa er ganske enkel, kan tilberedningsmetodene variere. Noen foretrekker å blande sine ingredienser rå, noe som gir en frisk og krispig salsa, mens andre liker å koke, grille eller steke sine tomater og løk for å bringe fram en dypere og mer kompleks smak. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å huske at kvaliteten på ingrediensene vil påvirke sluttresultatet.

Ved å lage din egen salsa har du full kontroll over hva som går inn i den. Dette gjør det mulig å unngå unødvendige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som finnes i mange butikkjøpte salsaer. Hjemmelaget salsa er også et sunt alternativ, full av vitaminer og antioksidanter fra friske grønnsaker.

På toppen av det hele, kan laging av salsa være en sosial aktivitet. Faktisk, i mange meksikanske familier, er det en tradisjon å samle rundt skjærebordet for å hakke ingrediensene og dele historier mens man venter på at salsaen skal marinere. Så neste gang du har lyst på en smakfull dip eller en smaksintens saus, prøv å lage din egen hjemmelagde salsa. Det er en kreativ prosess som tilfører en ekstra spesiell touch til måltidene dine.