Ingredienser
6,5 dl mel
2,5 dl lunket vann
2 ss smør, smult etc
3/4 ts salt
2 ts bakepulver
Vil du lage maistortillas, erstatter du melet med maismel
Tilberedning
Smøret bør være romtemperert. Kna alt sammen til en smidig deig.
Del den i 12 boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
Bak de så ut til de er ca. 12 cm i diameter.
Stek de på «tørr» jernstekepanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De skal være gylne og fine.
De er litt stive når de er nystekte, men blir bløtere etter en liten stund.
Jeg ønsker å prøve med maismel men drt binder ikke og det blir ingen deig. Hva hjør jeg feil?
Disse er kjempegode, jeg har laget selv nå to ganger, og første gangen lagde jeg slik oppskriften sier; 12 stk, andre gangen lagde jeg 7 stk, da 12 ble litt små, neste gang blir det 8 da de ble litt store til stekepanna. Jeg byttet også ut bakepulver med natron og det fungerer like bra. Lagde første gangen fordi jeg trodde jeg hadde tortillas hjemme og fant at det var feil, andre gang og heretter blir fordi de er mye bedre enn kjøpe tortilla. Takk for oppskriften 🙂