Ingredienser

1 kg svineribbe uten ben
1 ts grovkvernet pepper
1 ts tørket rosmarin
2 ts salt

Saus (Glace)
2 sjalottløk
1 dl konjakk
4 dl rødvin
1/2 l god kraft
1 ss sukker
2 cl rødvinseddik
1 ss smør
salt
og pepper fra kvern

I tillegg:
1 stykke sylte til hver

Tilberedning

Dagen før: Skjær ut ribbebena med en skarp kniv og gni ribben inn (på alle kanter) med salt og krydder.

Neste dag: Ha 3 ss røykflis i en gryte. Legg over rist og legg på aluminiumsfolie. Brettes som en form tilpasset ribben. Legg kjøttet på folien, legg lokk på gryta og sett platen på full styrke i 15 – 20 minutter. Skru ned varmen og la ribben ettersteke i ca. 1 1/2time til gjennomstekt.
Bruk en skibrenner/dessertbrenner på svoren – så den blir jevn og sprø.

Saus:
Fres hakket sjalottløk med sukker. Tilsett eddik og konjakk. Kokes inn (reduseres) til ca. 1/2 dl. Hell i kraften og kok litt inn igjen. Rør inn smøret og smak sausen godt til.

Varm sylten langsomt opp i ovnen.

Legg et pent ribbestykke og en syltebit på varme tallerkener. Stekt blandet skogsopp en morkel til hver, trukket fennikel og små gulrøtter legges på. Så – rykvarm saus til slutt.