Ingredienser:
700 g hjortefilet
100 g ferskt spekk i tynne skiver, eller bacon
salt
pepper

Glaserte epler
4 røde epler
100 g tyttebær
2 ss honning
1/4 dl balsamico
1 dl rødvin

Jevning
125 g hvetemel
1/4 egg
1 dl øl
1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olje
1 pisket eggehvite
salt
sukker

Bønner
300 g friske grønne bønner
8 skiver bacon

Soppsaus
200 g sopp
1 sjalottløk
3/4 l viltkraft
1 dl fløte
smør
salt
pepper
800 g poteter
8 store champignone

Fremgangsmåte:
Hjortefilét brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filéten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filétene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 C. La de ferdig stekte filétene få hvile i ca 15 minutter.

Skjær av toppen av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten.

Kok inn honning, balsamico og rødvin til en siruppsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasert, ca 2-3 min. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i denne blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 C i ca 15 minutter rett før servering.

Bønnene blandes i kokende vann. Avdyppes og deles i 8 deler og bakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 C i 5-7 minutter.
Lag jevningen ved å piske sammen mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper. La det hvile 1 time før eggehviten piskes inn.

Rens champignonene og skjær disse i mindre biter før de dyppes i jevningen. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.

Lag soppsaus ved p rense og skjære soppen i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca 20 min. Fløten tilsettes og kokes inn.

Ved servering skjæres hjortefiléten i tynne skiver og anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rund. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.