Ingredienser:
500 g benfri bog av rådyr 3 ss smør eller margarin salt hvit pepper 1 ts sennep 4 dl kokende vann, eller kraft på kjøttekstrakt 2 ss lake fra sylteløk eller sylteagurk 1 ss hvetemel 1 1/2 l renset kantarell 1 1/2 dl kremfløte 1/2 dl finhakket kruspersille

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i porsjonsstykker. Brun det i halvparten av smøret til det er blitt brunt rundt det hele. Krydre med salt, pepper og sennep. Hell over kokende vann eller kraft. Kok sakte under lokk ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Prøv med stekepinne. Tilsett laken fra løk eller agurker. Lag jevning av mel og avnn og jevn sausen i gryten, kok den sammen ca 5 minutter. Fres i mellomtiden kantarellene i resten av smøret og legg dem i gryten. Rør inn fløten. Kok opp. Server gryten med et dryss av persille. Server gjerne med potetmos drysset med frest rødløk. Portvingelé eller solbærgelé. Frityrstekte poteter. Rognebærgelé. Sylteagurker.

Mer om emnet: Rådyrgryte med kantareller

Når du lager rådyrgryte med kantareller er det noen triks du kan ta i bruk for å virkelig forsterke smakene. Det første er valget av krydder. Sammensetningen av urter og krydder kan variere, men det klassiske valget er timian, rosmarin og laurbærblad. Ved å riste krydderne lett i en varm panne før du tilsetter dem i gryten, vil du bidra til å frigjøre de rike aromaene og smakene.

En annen viktig detalj i oppskriften er valget av vin. Rødvin brukes ofte til å marinere kjøttet, noe som vil gi en dybde i smaken. Imidlertid kan du også vurdere å bruke hvitvin, spesielt hvis du vil ha en lysere og mer fremtredende smak av kantarellene.

Kantarellene selv er en sentral ingrediens i rådyrgryten. Disse soppene har en unik smak og aroma, og de vil gi gryten en virkelig skogfull følelse. Men husk at kvaliteten på soppen kan variere. Prøv å velg de små og faste kantarellene.

En annen ting du kan prøve er å tilføye litt ekstra smak til soppen selv før du tilsetter den i gryten. Dette kan du gjøre ved å steke kantarellene i smør og hvitløk før de blandes inn i gryten. Dette vil gi soppen en mer karamellisert og dyp smak, noe som kan være en fin kontrast til det milde smaken av rådyrgryten.

Husk at tilberedningstiden for rådyrgryten kan variere betydelig avhengig av størrelsen og kvaliteten på kjøttstykkene. Når gryten får lov til å koke over lang tid på lav varme, vil det hjelpe til med å bløtgjøre kjøttet og gjør det mer mørt. Dette gir også tid for smaker å utvikle seg og blande seg godt sammen.

Rådyrgryte med kantareller er en virkelig deilig og kraftfull rett, fylt med smaker og aromaer av skogen. Perfekt til hyggelige høst- og vinterkvelder.