Ingredienser:
1-1 1/2 kg hals av hjort 2 liter vann 2 ts salt 2-3 laurbærblad 8-10 svarte pepperkorn 2 løk 500 g frosne suppegrønnsaker 1 buljongterning

Fremgangsmåte:
Del hjortehalsen i mindre biter. Legg bitene i en gryte og fyll på vann. La det koke opp. Skum. Tilsett salt, krydder og løk, skåret i små biter. La alt småkoke under lokk i ca 2 timer. Ta opp kjøttbena og skjær løs kjøttet. Sil buljongen og smak den til. Kok den eventuelt noe inn eller ha i buljongterning. Legg tilbake det findelte kjøttet i buljongen og bland i grønnsakene. Kokes i ca 5 minutter eller til grønnsakene er møre. Server suppen med brød og ost.

Porsjoner: 6 personer

En annen suppe oppskrift

Mer om emnet: Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortesuppe med grønnsaker er en rik og næringsrik matrett som er høyt verdsatt i både norsk og internasjonal matkultur. Dette tradisjonelle måltidet tilbyr en unik kombinasjon av robuste smaker, et resultat av langsom matlaging og en omtenksom balanse av ingredienser. Hjortekjøttets rikhet og dybde er perfekt komplementert av friskheten og lettheten fra forskjellige grønnsaker.

En viktig faktor når man lager hjortesuppe er kvaliteten på kjøttet. Hjortekjøtt er kjent for sin slanke tekstur og dype, rike smak. Noen foretrekker å bruke vilt fanget hjort, da det gir en mer autentisk smak. Det er imidlertid viktig å sørge for at kjøttet er fanget på en bærekraftig måte. Derfor kan det være lurt å finne en pålitelig leverandør som fokuserer på bærekraftig jakt.

Når det kommer til grønnsaker, kan et bredt spekter brukes i hjortesuppen. Populære valg inkluderer løk, gulrøtter, pastinakk, selleri og poteter. Denne kombinasjonen gir et balansert spekter av smaker, samt en hjertevarmende forvirring av farger. I tillegg bidrar grønnsaker med viktige næringsstoffer, fiber og en rekke helsefordeler.

En annen ting å vurdere er tilsetning av urter og krydder. Typiske ingredienser som brukes, inkluderer laurbærblader, timian, rosmarin og hvitløk. Disse komponentene gir en ekstra puff av aroma og smak, noe som kompletterer den rike smaken av hjort og den naturlige sødmen fra grønnsaker.

Til slutt kan man mestre kunsten å lage en hjortesuppe ved å eksperimentere med forskjellige smaker og ingredienser, og dermed skape en unik versjon som imøtekommer individuelle smaksløker. Og uavhengig av hvor kulden tar oss, vil en varmende bolle med hjortesuppe med grønnsaker alltid være et velkomment syn på middagsbordet.