Ingredienser:
Ca 500 gr. hvalkjøtt i terninger
Sjalottløk, evt. vanlig løk i små biter
Gulrøtter i skiver
Champignon i skiver
Tomatpure
Soyasaus
3 dl Creme Fraiche eller lettrømme
Knuste enebær, evt.viltkrydder, salt og pepper
Tilberedning:
Brun først kjøttet (ikke for lenge!), legg til side.
Stek løk, gulrøtter og champignon. Ha i creme fraiche, smak til med tomatpure, soyasaus og krydder. Ha i kjøttet på slutten.
Ris, broccoli og tyttebærsyltetøy er kjempegodt til.
Det er også kjempegodt å steke som vanlig biff med stekt løk og en rømmesaus basert på stekesjyen (litt tomatpure og soyasaus gir en ekstra piff).
Dersom du har hatt kjøttet liggende en stund i fryseren anbefaler jeg å skjære av ytterste lag, ellers kan det være en risiko for at det setter seg transmak på det ellers så gode kjøttet..