Ingredienser
225 g kveitemjøl
1 ts salt
¾ ts bakepulver
50 g margarin
ca. 1½ dl vatn
Tilberedning
1. Ha mjøl, salt og bakepulver i ein bolle.
2. Tilsett margarin og og smuldre blandinga glatt med fingrane.
3. Rør inn vatn og elt deigen til ein glatt ball. Dekk den til og la den kvile i ca. 15 min.
4. Deigen delast i 10 og kjevlast på mjølstrødd bord til ca. 20 cm. store rundingar.
5. Steikast på tørr steikepanne i ca. 1½ min. på kvar side. Press ned evt. bobler med steikespaden. Pakk dei inn i kjøkkenhandkle eller folie slik at dei held seg mjuke.
Lagde nettopp hvetetortillas basert på denne oppskriften, ble super, myke og gode.
Stekte på forsåvidt godt på høy varme, men stakk ikke hull på boblene som oppskriften her tilsier.
La tortillan rett under ett kjøkkenhåndkle så ett litt fuktig håndkle over.
Jeg stekte dem på ganske sterk varme til de fikk litt farge. Da ble de myke og fine
Prøvde oppskriften på hvetetortillas. Smaken ble god, men de ble nokså harde og stive. Stekte på svak varme og pakket de inn så fort de var stekte. Noen som har gode råd? Vil det f.eks. hjelpe å ha litt olje i deigen?