Mat er spennende, godt og ikke minst en stor del av livet til de aller fleste av oss. Likevel så kan mat være veldig vanskelig å variere på og spesielt hvis man har barn. Vi mennesker er ganske enkle når det kommer til kosthold, vi ønsker mer av det vi liker og det gjør at fort så kan kostholdet bli veldig kjedelig. Veldig mange kan nok kjenne seg igjen i å sitte å planlegge middagene for ukene å kjenne at det blir det samme om og om igjen? Så hvordan kan du gjøre middager mer spennende, uten at du trenger å bruke noe mer tid på det?

Ofte så ender man opp med svært usunne alternativer til hverdagskostholdet. Dette er fordi man gjerne kjører på med sikre varianter som man vet at alle i familien liker. Det kan være pølser, pizza og lignende. Det mange ikke tenker på er at med svært få endringer så kan man gjøre disse til svært sunne og gode middagsretter.

Gjør små forandringer på eksisterende retter

Dette er ganske morsomt når man først setter i gang med middagene. Det kan f.eks være hvis du skal ha pølser en dag. Så kan du heller lage en pølsegrateng med brokkoli og pasta. Eller hvis du hadde tenkt å slenge inn en grandis inn i ovnen så kunne du heller laget en liten lefsepizza med grønnsaker som alle i familien kan velge selv.

En tomatsuppe er et alternativ som veldig mange liker men som mange syntes er veldig kjedelig. En enkel tweak på dette er å faktisk lage tomatsuppen selv, det tar ikke lenger tid og gir mye mer smak enn en vanlig tomatsuppe fra Toro. Eller hva med en gulrotsuppe?

Tenk internasjonalt

Dette høres kanskje vanskelig ut, men vi nordmenn har en tendens til å lage typisk norsk mat. Det finnes et hav av muligheter der ute når det kommer til mat. Du kan lage italiensk, amerikansk, indisk eller kanskje japansk? Det finnes et hav av nettsider der ute som du kan bruke for å finne inspirasjon.

Om du ikke føler for å lage mat fra verdens hjørner så kan du f.eks sjekke ut matblogger fra nabolandene Danmark og Sverige. Blant annet så kan vi her anbefale Middagstips.online som virkelig kommer med noen svenske varianter fra hverdags-kjøkkenet.

Få inspirasjon på YouTube og sosiale medier

Det finnes utrolig mange som lager innhold på nettopp hvordan man kan lage hverdagslig mat på gode måter. Her finnes det alt i fra forskjellige dietter til de som bare ønsker å lage mat som barna spiser. Selv om veldig mange av disse bruker veldig mye mer tid enn normalt på slike ting så trenger man ikke å gjøre dette på samme måte. Det man gjerne trenger er å bare få inspirasjon og så lager man sin egen lille vri på det hele.

Bestill matkasser

Hvis du er virkelig helt tom for middagstips og du ønsker å tvinge deg selv til å prøve noe nytt så kan du prøve forskjellige matkasser. Det finnes ganske mange forskjellige tilbydere av matkasser hvor de har egne kokker som allerede har laget klare menyene. Det betyr ganske enkelt at alt du trenger å gjøre er å bestille matkassen og følge menyen. Når dette er gjort så kan du kan servere nye retter og ikke minst kanskje noen nye smaker til din familie.