I en stadig mer travel hverdag er ofte rådene om kosthold de man hiver seg over uten å tenke seg om. Plutselig sitter man der med et årsabonnement på en matkasse man egentlig ikke trengte. Men kanskje det kan komme noe godt ut av det. Matkassene i motsetning til mye annen dårlig kost man får kjøpt i butikkene, består av friske råvarer av høy kvalitet. Men blir man mer bevisst på hvilke næringsstoffer man virkelig trenger, og hva de gjør med oss?

Det er vanskelig å si hva som gjelder for deg, men vi er helst opptatt av sunne kostholdsråd som gjør at man både kan få en bedre helse og ha det mye bedre i hverdagen. Kanskje våre tips og triks kan være med på å endre dine matvaner til det bedre?

Disse matvarene gjør deg sunn og glad. Spinat, asparges, brokolli, kantarell, kylling, laks og reker.

Ikke kok ut næringsstoffene

Mye av maten vi spiser må kokes, enten det er grønnsaker, poteter, kjøtt eller fisk. Men koking kan føre til at næringsstoffene kokes ut. Dette skjer spesielt om vi koker mat over lengre tid på for høy varme. Derfor har vi noen tips:

  • Server råkost som alternativ til kokte grønnsaker
  • Del maten som skal kokes opp i store deler
  • Bruk minst mulig vann til koking
  • Server og spis maten kort tid etter matlagingen
  • Behold skallet på poteter, gulrøtter osv.

Tips dersom man ikke liker ukokt mat

Men det er helt vanlig å både bruke sterk varme og koke maten på høy varme. Ofte har vi kort tid på oss, når vi haster mellom arbeid, familie og fritid. Ekspertene på Kosttilskuddogtrening.com mener at man kan få i seg disse næringsstoffene ved å legge til kosttilskudd i sin daglige diett. Det kan være vanskelig å innse, men kosttilskudd er ofte enda mer nyttig, da mengdene av de stoffene man trenger er riktig fordelt.

Tips dersom man ikke liker fisk

Mange liker ikke fisk og er ikke vante med å spise dette på jevn basis. Det er dumt, fordi mange av artene som fins i kysten utenfor Norge, er fulle av Omega-3 av den virkelig gode sorten. Dette gjør kosttilskuddet noe med, da en av de største bestanddelene i dem nettopp et denne viktige næringskilden. Selv om vi produserer dem selv i kroppen, er det minst av disse såkalte marine fettsyrene som fins i Omega-3. Dette gjør kosttilskuddet noe med.

Tips dersom man ikke liker grønnsaker

Mange liker ikke grønnsaker, men ofte er det fordi de er kokt i hjel. Man har derfor et godt utgangspunkt for å få i seg mer næringsstoffer dersom man enten går for råkostsalaten vi nevnte ovenfor, eller lager en smoothie. En smoothie er nesten som kosttilskudd, og blandes sammen med alle de gode næringsstoffene man trenger i hverdagen. I denne miksturen er det ingenting i veien for å ha frukt og bær også. Rike på antioksidanter og fruktsukker.

Ikke la mangel på næringsstoffer gjøre deg syk

Det som er vanskelig med mat, er at man kan tro at man er helt frisk med den maten man får i seg. Men etter lang tid vil man begynne å merke at man både er mer sliten og svakere enn andre i samme alder. Heldigvis skal det ikke mye til for å rette opp i problemene. Enten man velger å gå gjennom punktlisten ovenfor eller skaffe seg en pakke med kosttilskudd.

Kosttilskuddogtrening.com er en flott nettside som har mange gode råd og tips til å få i seg riktig mat. Spesielt med tanke på hvilke næringsstoffer man trenger. De vet også akkurat hvilke kosttilskudd som passer best for dine ulike behov. Sjekk ut mer på deres hjemmeside.