Har du laget en fantastisk middag, dekket på med god drikke, flotte servietter og vakkert servise – men du føler fortsatt at det er noe som mangler? Da er det sannsynligvis friske blomster du har glemt, men heldigvis finnes det svært mange alternativer å velge mellom. En enkel bukett snittblomster, avanserte kreasjoner eller en helt enkel potteplante, alternativene er mange. Uansett vil blomster gjøre opplevelsen ved spisebordet enda bedre.

Snittblomster i vase – enkelt og klassisk

En blomsterbukett i vase er sannsynligvis det første du tenker på når det gjelder blomsterdekorasjoner på middagsbordet. Mulighetene er uendelige, med tanke på at du kan velge mellom en mengde blomster, blader, andre dekorative elementer og små pynteting. Den enkle løsningen er å velge en ferdig bukett, på https://www.euroflorist.no/ finner du utrolig mange alternativer, men du kan også sette sammen en helt egen unik bukett.

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvordan du skal kombinere blomster med servise, duk, bestikk eller til og med de individuelle matrettene, men spør gjerne i blomsterbutikken. Hvis du faktisk tar deg tid til å prøve å få med små elementer fra bordet i blomstene, kan resultatet bli fantastisk.

Hent noe selv fra naturen – vær kreativ

I mange tilfeller er det også mulig å hente litt av naturen rundt deg inn til spisebordet. Selv om vinteren kan du skape en kreasjon med forskjellige kvister, blader og kongler. Om sommeren er mulighetene fantastiske, du vasser i blomster, flotte blader og planter. Vær kreativ og prøv deg frem.

Dessuten er det ekstra spennende å finne kombinasjoner med blomster, frukt og grønnsaker fra egen hage. I noen tilfeller er det selve blomsten som er spiselig, friterte squashblomster er et godt eksempel. I mange andre tilfeller kan det være mulig å benytte blomster, frukt og bær om hverandre som pynt.

En liten advarsel om enkelte blomster

Hvis du inviterer til middag, bør du være litt påpasselig med hvilke blomster du velger. Som en tommelfingerregel er det slik at blomster med sterk duft også er de som kan forårsake allergiske problemer hos noen.

Julestjerne er et godt eksempel, som forårsaker en god del problemer for allergikere i sesongen. Andre blomster som bør unngås er georginer, tulipaner, krysantemum, liljer, svibel, amaryllis, nellik og prestekrage. Flere andre blomster kan være problematiske, så hør gjerne med gjestene hvis du er usikker. Da kan du være trygg på at blomstene du velger bli en udelt positiv opplevelse – også for eventuelle allergikere.