Du har invitert en håndfull venner til middag, du har saumfart alle oppskriftsbøker du eier i en desperat kamp etter å finne noe som er verdt å servere, og du er klar til å gå til innkjøp av alt som står på den tilsynelatende uendelige ingredienslisten. Dette er et kritisk stadium som potensielt kan ødelegge hele kvelden. Enten har du ikke satt av nok tid til selve innkjøpet, eller du har ikke planlagt det grundig nok. Det hjelper lite med en perfekt oppskrift hvis den idiotiske betjeningen i nærbutikken har bestemt seg for ikke å ta inn akkurat den krydderurten du trenger.

Til slike store handlerunder er det nødvendig å dra til en butikk med større utvalg eller besøke mange mindre butikker, og da er bilen et uvurderlig hjelpemiddel. Selvfølgelig er det lagt feller for deg også her – det er gjerne i slike situasjonen bilen bestemmer seg for å bryte sammen. Hvis du hører noe som skramler i bilen på tur til butikken bør du be til høyere makter om at den holder bare litt til, og bestille bildeler på nettet med en gang du kommer hjem – så er krisen unngått for denne gang. Kjøp forresten noen nye felger når du først er så godt i gang – det er viktig å kjøre med stil.

Ta bilen til butikken

I disse miljøtider er det selvsagt slik at man bør la bilen stå så langt det lar seg gjøre. Men når man har invitert til et storstilt middagsselskap og må kjøpe tonnevis med mat, må faktisk miljø for engangs skyld være miljø. Selv om nærbutikken i aller høyeste grad klarer å fremskaffe melkekartongen og knekkebrødpakken du rusler innom for å kjøpe etter jobb, kan du nemlig ikke forvente at de har det gourmet-utvalget du trenger når du skal imponere ganene til et helt middagsselskap

I stedet for å stå og skjelle ut kassadamen i nærbutikken fordi hun ikke har tofu i hyllene, er det mye tid og frustrasjon å spare på å dra til en større butikk med bedre utvalg. I en slik butikk finner du dessuten normalt alt du trenger på ett sted, slik at du slipper å løpe som en galning mellom tre-fire ulike butikker bare for å få tak i alt du skal ha. Fordelen med å kjøre til butikken er dessuten at du raskt og enkelt får med deg alle matvarene hjem, uten å måtte slepe tunge bæreposer med deg hjem mens sitronene ligger strødd på fortauet etter deg.

Til syvende og sist gir dette mer tid til å gjøre det du skal: lage maten som skal imponere vennene dine og gjøre alle grønne av misunnelse på grunn av dine utenomjordiske kokkeegenskaper. Altså, ta for guds skyld bilen når du skal handle inn stort, og sørg for all del for å sjekke at bilen er i orden før du drar av gårde. Ellers ender du opp med enda større problemer enn et par sitroner strødd utover fortauet.