Veldig mange tar det som en selvfølge at hunden liker å kjøre bil, akkurat som at hunder elsker godbiter. Det høres ikke komplisert ut, men for veldig mange hunder så er det å kjøre bil stressende og det kan bli svært ubehagelig. Man sier gjerne at hunden og hundeeieren speiler hverandre. Det samme gjelder når man kjører bil og stress for begge parter kan bli veldig stressende. Derfor er det veldig viktig å få hunden til å like bil. Det finnes utrolig mange forskjellige måter man kan få hunden til å syntes det er gøy å kjøre bil og derfor må vårt forslag nedenfor leses kun som et forslag.

Det første du må gjøre er å la hunden bli kjent med hundeburet sitt. Det vi anbefaler er å sette hundeburet inn og la hunden få lov å bli kjent med det hjemme. Det kan man gjøre før det monteres i bilen. Veldig mange lar hundeburet stå i huset en uke før man tar det i bruk, da er det ikke nytt for hunden. Du kan f.eks la hunden få lov å sove i buret over natta for å se hvordan hun agerer på det.

Før du setter hundeburet inn i huset så legg et teppe i bunnen. Da kan hunden bli trygg med hele hundeburet før du begynner på kjøreturen. Veldig mange hunder vil elske buret og det vil dermed sette en god første ramme for bilturen.

Et godt tips for å få hunden til å elske buret sitt er å legge godbiter eller god mat inn i det, da forbinder hunden buret med godbitene og kommer etter hvert til å bli lett å få inn i buret.

Det er også veldig viktig å velge riktig bur til hunden sin, og riktig størrelse. Dette kan du lese mer om her: https://www.billige-hundebur.com/slik-maaler-du-deg-frem-til-det-riktige-hundeburet

Som med små barn så kan det være veldig lurt å la hunden få lære ting i et rolig tempo. Det kan derfor være veldig smart å la hunden få lov til å kjenne litt bilen i små bilturer først. Derfor anbefales det at man velger å ta kort turer. F.eks så kan det være greit å ta en biltur fra hjemmet og til et sted man går tur. Så kan man avansere lengden på bilturen hele tiden.

Noen hunder liker ikke å kjøre bil uansett hvor mye du tilrettelegger. Det er akkurat som om noen mennesker skyr fly og båter. Det er helt normalt men veldig hemmende. Hvis din hund opplever dette så kan det være en god ide å gi hunden litt beroligende før bilturen. Det kan høres brutalt ut men det kan være det beste for hunden din med mindre du klarer å unngå reise med hunden din.