De fleste elsker mat, og både norsk og eksotisk mat har fått et stort oppsving de siste årene. TV overflommes av matprogrammer med kjente kokker som Øyvind Hellstrøm, Gordon Ramsay og Jamie Oliver i spissen, og Reality-program som 4-stjerners middag, Kakekrigen, Top Chef også videre. I tillegg settes det mer og mer fokus på riktig mat, sunt kosthold og Mat har rett og slett blitt en hobby som blir ansett som noe trendy, hipt og kult. I den forbindelse er det mange som har begynt å lage sine egne matblogger på internett. For å skille seg ut i mengden, bør man lage en matblogg som virkelig er iøynefallende.

En matblogg formidler mat på en delikat måte slik at lesere og besøkende skal få inspirasjon til å starte med egen matlaging eller besøke restauranter med fantastisk mat. Matopplevelser er noe for seg selv og kan sette en ekstra spiss på tilværelsen. Og det er så mye å velge mellom på matfatet, enten man elsker indisk, det franske kjøkken, italienske retter, øst-europeiske delikatesser eller nordisk tradisjonell husmannskost. Og ikke for å snakke om alle de deilige kakene, cup-cakes, sjokoladene, dessertene og herlige søte og syrlige smakene man kan lage med frukter, sukker, mel og nøtter.

Så hvordan skal du sette preg på matbloggen din, slik at den virkelig legger seg på minnet til leserne? Det kan hende logoen på matbloggen skal være nøktern, men presis. Med det mener vi at framsiden må være iøynefallende, smakelig, appetittvekkende, elegant og delikat. Logoen her vil ha en ytterligere effekt, ved at den i stor grad er et varemerke, heller at det er veldig prangende.

Det er også ganske interessant å lese en del matblogger og se hvordan sidene er utformet. Det er ikke sikkert en vegetar-matblogg har prangende, fyldige farger, men i stedet bruker en god del grønt og gult. Får man ikke litt assossiasjoner til frukt og grønt kanskje? En side som skal presentere retter fra et eksotisk kjøkken, vil kanskje bruke fargene i flagget, eller noe som kjennetegner landet eller matkulturen. Her har man mange valg å tenke gjennom. Akkurat hvordan du vil gjøre det for at din matblogg skal virke tiltalende og gi leserne matglede, er til slutt ditt valg. Men det er mange hjelpeprogram eller firmaer som utvikler logoer, som kan få deg til å komme i gang med logoen til matbloggen.

Noen ting å tenke på for logoen til matbloggen din

Selvfølgelig kan man lage en matblogg fra bunnen av, men da må man beherske programmering og skrive koder. Det er ikke alle forunt. Derfor er det mange som tilbyr deg å lage en matblogg helt uten forkunnskaper. Sider som:

  • Blogg.no
  • Bloggnorge.no
  • Wix
  • WordPress

Er plattformer som har det meste ordnet for deg. Her starter man med å registrere en konto, og deretter følger man bare instruksene slik at siden sakte med sikkert blir laget. Skal man lage en matblogg har man sikkert mange bilder man vil klippe inn på siden. Kanskje en av rettene på forsiden? Det kan være lurt å lage en mappe eller flere mapper på forhånd, med de bildene og blogginnleggene man vil legge ut. Dermed slipper man å lete etter bildene sine ett eller annet sted på maskinen.

En annen ting som er lurt å gjøre på forhånd er å ha en viss mengde innhold man vil legge ut på siden. Har du startet å bake kaker fra gamle oppskrifter, bør man enten ta bilder som blir så gode at man kan få det inn på siden, eller føre alt over på en fil. Har man vært ute og reist og funnet spennende oppskrifter, men de ikke er på norsk, bør man kanskje oversette dem før man legger dem ut.

I så måte er også logo en ting man bør tenke på før man setter i gang. Det er likevel ikke det viktigste på en matblogg. Men rådet er å sjekke ut andre matblogger, se om det er forskjell når det gjelder sjanger (innen mat). Vil man ha en populær matblogg kan man bruke samme logo både på Instagram, Twitter, Pinterest, Tumblr-kontoen sin, slik at alle sidene blir knyttet sammen. Når lesere ser logoen din, ja da husker de hvor de har sett den og hvor de skal gå for å få herlig inspirasjon til dagens middag eller festens tårnkake.