Mer om: Hyttemat
Hyttemat er et vidt begrep som omfatter alle de måltidene og godbitene vi nyter når vi bor på hytta. Mange setter pris på å lage mat på hytta, og det er ofte her de mest minnerike måltidene tilberedes. Men hva lager man egentlig på hytta? Her får du litt ny inspirasjon til hyttematen.
Først og fremst er det et par ting som kjennetegner typisk hyttemat. Ett aspekt er at den gjerne skal være enkel å lage, for når vi er på hytta ønsker vi å bruke minst mulig tid på kjøkkenet og mest mulig tid på å kose oss. De tradisjonelle hyttemåltidene er derfor ofte retter som kan forberedes hjemme, eller som krever minimalt med tilberedning på hytta.
En annen del av hyttematkulturen er bruken av lokale råvarer. Norge er kjent for sine mange lokale matproduksjoner, og det er en glede å få benytte disse råvarene i hyttematen. Tradisjonelle norske råvarer som lammekjøtt, fjellørret, multer og ferske grønnsaker kan alle bli til fantastiske hyttemåltider.
I senere tid ser vi en økende trend i at hytta blir brukt som arena for gourmetmåltider. Kanskje tar vi med oss en spennende oppskrift vi har lyst å prøve ut, kanskje har vi lyst å utforske de lokale matvarebutikkene for å se hva de har av lokale råvarer. Uansett er det hyttas avslappende atmosfære som gjør at vi har tid og lyst til å prøve oss på noe nytt.
Til sist skal vi ikke glemme belønningen etter en lang tur i friluft: Kvikk Lunsj og appelsiner er sterke tradisjoner i det norske friluftslivet. Disse passer perfekt som en liten snack etter en tur i fjellet, skogen eller ved sjøen. Hva enn du velger å servere på hytta, er det viktigste at du tar deg tid til å nyte hyttematen i ro og mak. God appetitt!.