Innbakte vafler med ost

Ingredienser
1 Pose Vaffelmix / Annen vaffelrøre 1 dl smør/margarin Brunost eller hvitost
Tilberedning
Lag vaffelrøren som angitt på pakken / i annen oppskrift, og bland deretter i flytende smør hvis det ikke er gjort allerede. Ha en halv øse vaffelrøre i et varmt vaffeljern og smør denne utover. Legg deretter noen skiver ost i jernet og ha en halv øse til med røre over osten. Lukk jernet og stek til vaffelplaten er gyllenbrun. Personlig synes jeg innbakte vafler smaker best med brunost. Serveres med andre vaffelkompatible pålegg som syltetøy eller smør.

Mer om Innbakte vafler med ost

Innbakte vafler med ost er en velsmakende spesialitet som stadig vekk vinner popularitet. Dette atypiske, men fantastiske, vri på den tradisjonelle vaffelen gir en unik smaksopplevelse som både barn og voksne vil være begeistret for. Faktisk, ved å legge til litt ost i blandingen, tar du vaffelbaking til neste nivå, uten å glemme de hjemmekoselige tradisjonene vi alle er så glad i.

Selv om mange kanskje er mest kjent med søte vaffelvarianter, har vaffler med ost lang tradisjon i flere deler av verden. For eksempel i Belgia og Nederland, der de serverer ostevafler som en vanlig snack. Men også her hjemme i Norge tar denne varianten stadig mer av. Hva kan vel være bedre enn en varm vaffel med smeltet ost på en kald vinterdag? For ikke å snakke om hvor godt den smaker sammen med en kopp varm kakao eller te!

Produksjonen av innbakte vafler med ost er ikke et stort avvik fra de tradisjonelle metodene for å lage vafler. Prosessen begynner med den samme grunnleggende oppskriften, hvor hvetemel, egg, melk og sukker blandes først. Så kommer det lille, men betydelige, ekstra trinnet: Legge til ost i røren. Her er valget av ost viktig. Ved valg av ost bør du velge noe som smelter lett, som cheddar, gouda eller mozzarella. Disse ostene gir også en deilig, mild smak som komplimenterer vaffelen veldig godt.

I tillegg til å være et enkelt og velsmakende måltid, kan innbakte vafler med ost også være en god måte å få i seg en del viktige næringsstoffer. Osten tilfører godt med protein og kalsium, sammen med en rekke andre viktige vitaminer og mineraler. Med en fullkornsvaffel kan du også øke fiberinnholdet, mens diverse tillegg av for eksempel skinke, avokado eller grønnsaker kan gi deg ekstra næringspåfyll.

Det er noe særlig med å se den gylne osten smelte og dryppe nedover sidene på en nybakt vaffel. Duften av varm vaffel blandet med den salte aromaen av smeltet ost er bare uimotståelig. Forbered deg på å få munnen full av vaffel og ost i perfekt harmoni – denne kombinasjonen vil garantert gjøre et hit i ethvert hjem.

Enten det er til frokost, lunsj eller kveldsmat, passer innbakte vafler med ost perfekt til enhver anledning. De er lette å tilpasse etter smak og behag, og kan lages på et blunk. Imponer familie og venner med innbakte vafler med ost ved neste anledning – din innbakte vaffelkreativitet vil uten tvil være en tema for samtale.

Legg igjen en kommentar