Ingredienser

* 1 kopp sterk kaffe (hels espresso)
* 250 g pecan-nøtter eller valnøtter
* 1 l god vanilje-is
* fløte
* jordbær
* sjokoladepinner

Sirup
* 1,5 kopp sukker
* 1,5 kopp vann
* saften av 1/2 apelsin
* 1/2 ts kanel
* 3 stk nellikspiker

Tilberedning

1. Koke en sirup av ingrediensene til sirupen. La blandingen koke 3-4 min, så tilsetter du 1 kopp sterk kaffe og nøttene.
2. Kok forsiktig videre til det blir en sirup. Avkjøl.
3. 2/3 av nøttene og sirupen blandes så i vanilje-isen og settes i fryseren.

Anretning

1. Serveres i store glass med jordbær og pisket fløte. Resten av sirupen og nøttene heldes over.
2. Pynt med sjokoladepinner som stikkes ned i isen.