Ingredienser:
800 g kjøtt smør til steking 2 store løk 2 1/2 dl melk 2-3 dl vann salt pepper 300 g skogsopp 2 dl rømme 2-3 ss hvetemel sukkerkulør til sausen

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i tynne skiver. Brun kjøttet i panne og legg det over i gryte. Tilsett melk og vann, salte og krydre. La det trekke til det er mørt, ca 1 time. Hakk løken og stek i smør sammen med rensket og oppdelt sopp. Ha løk og sopp i gryten. Lag en jevning av hvetemel og rømme. La gryten småkoke 5-10 minutter. Server med kokte mandelpoteter, broccoli og rørt tyttebær.

Porsjoner: 4 personer

Mer om emnet: Jegergryte av hjort

Jegergryte av hjort er en langtidskokt, rik og smakfull rett som blir til en real festmiddag. Gjort på den riktige måten, er dette en rett som virkelig fremhever hjortens utsøkte smak.

En ting som er viktig å påpeke vedrørende jegergryte av hjort, er hvordan du tilbereder kjøttet. Jegergryte er en langsom rett å lage fordi det tar tid å trekke ut de rike smakene fra hjortekjøttet. Mange vil kanskje tro at det utenkelige må være en intens og overveldende kjøttsmak, men dette er langt fra sannheten. Hjortekjøtt har en behagelig mild vilt smak. Kjøttet marineres ofte over natten i en blanding av rødvin, rotgrønnsaker og urter, før det stekes til det blir brunet. Etter dette tilsettes buljong og kjøttet får putre i flere timer til det blir mørt og fullt av smak.

Noe annet å merke seg om jegergryte av hjort, er de forskjellige tilbehørene som ofte følger med. Servér gjerne retten med mandelpotetmos eller rosenkål. Disse smaker utmerket sammen med den rike sausen fra gryten. Et glass godt rødvin passer også utmerket til denne retten.

Hjort kjøtt er rikt på proteiner og har lavt fettinnhold, noe som gjør det til et godt valg for de som er opptatt av et sunt kosthold. Samtidig er det en utmerket kilde til vitamin B12 og sink, noe som er viktig for immunforsvaret og energinivået.

Med hensyn til tradisjonen rundt jegergryte av hjort, er retten ofte forbundet med høst og vinter, med sin varme og hjertelige karakter. Rik på smak og full av ernæring, er det ingen tvil om at dette er en rett som kan bli nytt i mange generasjoner fremover.