5-6 kyllingfileter
1 ss olivenolje
12 nykokte nypoteter
1 kopp stek sopp i skiver
1/2 kurv jorbær
Risotto
2 ss olivenolje
1 hakket løk
3 dl risottoris
1 ts tørket basilikum
1 dl tørr hvitvin
1 l varm kyllingbuljong eller kraft
2-3 ss smør
parmesan
Saus (valfri)
3 dl matfløte
blåmuggost
12-14 jordbær grovhakket
litt salt og
basilikumblader
Varm opp olje til risotto i en kjele. Tilsett løkhakk, basilikum og la det frese til løken er myk. Ha i risen og rør skikkelig sammen. La det frese litt videre. Hell på vin og 1 dl buljong. La det syde under omrøring til væsken er borte. Fortsett å helle på buljong i tre omganger. Væsken skal være borte før neste buljongskvett kommer. Koketiden er ca 20 min sammenlagt. Rør inn smør og revet ost like før servering.
Varm opp olje og smør i en stekepanne og legg i kyllingfileter. Stek til de har fin farge og er gjennomstekte, ca 12 min. Skjær dem i pene biter og legg tilbake i pannen, evt med litt basilikum.
Til sausen lar du matfløte koke opp. Tilsett smuldret ost og la den smelte ned. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt. Ha i jordbærhakk like før servering.
Ha risottoen i et varmt fat/form. Fordel kylling, sopp, poteter i to og halve jordbær oppå.
Server med varm saus og god brødbakst.