Kjenner du igjen problemstillingen. Det nærmer seg julaften og du er ikke i nærheten av å bli ferdig. Treet er ikke hentet, ribba befinner seg fremdeles et eller annet sted i fryseren og ditt bidrag til julebaksten er at du føler deg mer og mer klar for å stå modell for Fattigmann.

Men, en viss kontroll har du så du kommer nok i havn til julaften, selv om du ikke stiller helt utvilt. En ting derimot har du ingen kontroll over og det er hva mennesker som påstår at de har alt.

La oss for eksemplets skyld bruke din gamle far og mor. Hva ønsker de seg? Ja, ikke vet de. Vi ønsker oss ikke noe vi. Har alt vi. Ja, det må vel være snille barn det da. En selvmotsigelse i seg selv. Snille barn gir deg julepresanger nemlig.
Rimelig irriterende. Tiden mot jul går fort og det du har minst lyst til her i verden er å stå i kø på storsenteret julaftens morgen og gjette på hva du skal kjøpe til de som påstår at de ikke ønsker seg noe og allerede har fått på seg dressen og vært klare et par døgn allerede. Ærlig talt så skulle man vel tatt dem på ordet og droppet hele presangen, men det blir litt feil det også

Situasjonen kan unngås. Kjøp inn litt kurver i god tid, pynt dem pent og noen få dager før den store dagen fyller du dem med god mat og godis. Litt vin og litt mat som ikke er hverdagskost. Kanskje ikke så mye julemat. Tar som regel ikke så mange dagene etter jul før man lengter etter noe annet. Nei, prøv med litt andre ting. Litt Tapasretter kanskje. Litt spennende sauser og krydder. En pose litt spesiell kaffe så de kan prøve ut nye kaffedrikker. Eller noe uvanlig pålegg. Her er mulighetene mange.
Og før du sier det mamma. Ja jeg vet at de fleste har mat selv, men den brukes opp etter hvert.