Ingredienser

2kg. bær
1 dl. vann
100 gr. fructose

Tilberedning

Tine + koke lenge, sakte til det saftet seg (det sto på plata i over en time), så moste jeg med sleiver og prøvde å passere massen gjennom dørslag for å få bort stenene – uten særlig hell. Men så fikk jeg ideen: Å kjøre massen i mosetilsatsen på kjøkkenmaskinen min (den jeg bruker når jeg lager eplemos) den hadde jeg lest om en gang at kunne brukes til å skille frøene fra nyper når man lager mypemos, ikke at jeg har prøvd det noen gang, og frøene i junisøtmispelbærene ville jeg bli kvitt, de smaker emment)
Det gikk strålende! Stort smil
deretter: koke opp mosen, den var tjukk, trengte mer vann:
ca. 2 kg. mos
4 dl vann
1 ss sitronsaft
150 gr. fructose
koke opp, ta av plata, ha i 1 pose certo blandet med 50 gr. fruktose, 1 ts. atamon, 1/2 ts. c-vit. Blande og ha i rene, varme glass.
Tilsammen ble oppskriften sånn:
2 kg. bær, 300 gr. fruktose, 5 dl vann, 1 ss. sitrosaft, 1 pose certo sylt, 1 ts. c-vit, 1/2 ts. atamon.