Ingredienser:
Paideig:
250 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Fyll:
1 ss olje
750 g rester av kalkun eller kyllingkjøtt
2 purre i tynne skiver
litt røkt pålegg av kylling eller kalkun
2 båter hvitløk
3 ss smør
2 ss hvetemel
1 1/2 dl hvitvin (cider)
2 1/2 dl melk
1 dl revet cheddarost eller annen hvit ost
1 dl revet parmesan
2 ts grov sennep
1 ss hakket, frisk timian – eller 1 ts tørket
salt og pepper
egg til pensling

Fremgangsmåte:
Bland paideigen i en matprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Smør en paiform, ca. 25 cm. Kjevle ut 2/3 av deigen, så den dekker bunnen og opp på kantene. Resten av deigen legges kjølig. Prikk deigen med en gaffel og stek paien ved 200 °C i ca. 15 minutter eller til den er lysebrun.
Brun kjyllingkjøtt lett i en panne. Ta det opp av pannen og fres purreløken og hvitløken myk. Tilsett smør og la det smelte. Dryss over mel og rør om. Tilsett vin og melk i flere omganger. La det koke opp under omrøring og la det trekke i 3-4 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Avkjøles litt. Fyll i paiskallet. Kjevle ut resten av paideigen til lokk over fyllet. Pensle kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk lokket fast rundt kanten. Stek videre i ca. 15 minutter til lokket er gyllent.