Ingredienser

ca. 750 g kalkunfilet
fyll:
1 ss hakket persille
1 ss hakket timian eller basilikum
1 båt hvitløk
litt revet parmesan
salt & pepper
rødvinsaus:
2 sjalottløk
1/2 båt hvitløk
1/2 flaske rødvin
2 dl god kyllingkraft eller buljong
1 ss balsamicoeddik
3 ss romtemperert smør

Tilberedning

Skjær fileten i 3 cm tykke skiver og ha på fyllet. Rull sammen og fest med en ostepinne eller tannstikker. Ha på salt og pepper. Stek medaljongene raskt på hver side og etterstek i ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico. La sausen koke inn omtrent til det halve. Sil fra løken og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Server kalkunmedaljonger med stekte småløk, kantareller, lettkokt frisk asparges, aspargesbønner, sukkererter og saus.

Til retten smaker det godt med fløtegratinerte poteter. Kalkunmedaljongene pyntes med salvieblader og røde tranebær.