I denne oppskriften kan du erstatte kalkunfileten med kylling, kjøttdeig, eller rester fra helstekt kalkun.
15 g smør
1 ts vegetabilsk olje
1 løk, fint hakket
300-400 g kalkunfilet
skåret i brede strimler
2 ss persille
4 vårløk, hakket
150 ml melk
3-4 butterdeigflak
150 ml rømme
2 egg
Forvarm stekeovnen til 180ºC. Varm opp smøret og oljen i en stekepanne. Tilsett løken, og la steke til den er gyllenbrun. Hell løken over i en paiform (minst 1 liter).
Stek kalkunstrimlene til kjøttet har fått litt farve. Hell kjøttet over løken. Rør sammen persille, vårløk og melk i stekepannen, la det få et lite oppkok. Rør i 2-3 min, og hell over kalkunen og løken. Dekk paiformen med folie, og la bake i ovnen i ca. 25 min. Avkjøl.
Sett ovnen på 220ºC. Kjevle ut butterdeigsplatene til en leiv litt større enn paiformen, og legg den over som et lokk. Press kantene rundt formen, og lag et lite hull på toppen slik at dampen slipper ut. Visp sammen rømmen og eggene, pensle toppen med litt av blandingen. Stek paien til lokket er gyllent, ca. 15-20 min. Reduser temperaturen til 180ºC. Hell resten av blandingen i hullet. Rist forsiktig på formen slik at blandingen fordeles. Sett paien i ovnen igjen, og stek videre i 15 min. La hvile i 5 min. før servering. Kan også serveres kald.