Ingredienser

* Gjøkalv eller kalvefilet til 6 personer (ca 200 g pr person)
* Høstens grønnsaker

Olivenbakte mandelpoteter
* Olivenolje
* Mandelpoteter kuttet i båter

ParmesanChips
* Parmesan

Gressløksaus
* 3 sjalottløk
* 100 gr smør
* 6 dl kraft/lys buljong
* 4 dl kremfløte
* Raust med hakket gressløk (en god neve med fersk gressløk)
* Salt og nykvernet pepper

Tilberedning

1. Kjøttet krydres og evt marineres etter egen smak. Stekes i ovnen ved 200 grader til det har en kjernetemperatur på 60-65 grader.
2. Grønnsakene deles og evt tourneres før de smørdampes.

ParmesanChips
1. Kutt den ferske parmesanene i tynne skiver. Legg disse på et stekepapir på en stekeplate.
2. Stek dette på 225 grader til de flyter ut og blir litt gyllne.
3. Ta det ut av ovnen, slik at de blir stive når de blir kalde.

Gressløksaus
1. Skrell og hakk sjalottløken. Stekes blankt i smøret.
2. Hell over kraft og fløte, la det koke til det tykner. Det tar litt tid.
3. Smak til med salt og pepper. Klipp gressløken og tilsett mye av den rett før servering.

1. La kjøttet hvile i folie i minst 10 minutter før det skjæres opp, da setter stekesaften fra kjøttet seg bedre i kjøttet.
2. Kutt kjøttet opp i passende skiver, hvis gjøkalv la ben stikke opp hvis du har fått tak i ryggstykket.
3. Legg kjøttet midt på tallerken, noen få potetbiter samt grønnsaker.
4. På toppen av kjøttet settes / legges noen ParmesanChips.
5. Til slutt has det på litt saus til pynt.
6. Ekstra saus, grønnsaker og poteter kan så heller settes på bordet.