Ingredienser

5 ss vegetabilsk olje
2 ts sennepsfrø
1 ts bukkehornskløver (fenugreek seeds)
3 ferske, grønne chili, uten frø og skåret i tynne biter
1 håndfull karriblader
2 tommelstore biter av fersk ingefær, skrelt og grovt raspet
3 løk, skrelt og hakket
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeiepulver
6 hakkede klasetomater
1 boks kokosnøttmelk
salt

Fiskeversjonen:

4 ferske hysefileter, uten skinn og bein
1 kule tamarind paste eller 1 teskje tamarindsirup
1 stor håndfull babyspinat (valgfritt)
1 stor håndfull fersk koriander, hakket (valgfritt)

Kyllingversjonen:
4 kyllingbryst, skåret i 1 cm tykke striper
1 ss knuste korianderfrø

Vegetarversjonen:
800 gram grønnsaker i biter (poteter, squash, paprika, løk, søtpoteter, spinat, blomkål, bønner, linser… Det er bare å ta fantasien i bruk)

Tilberedning

Varm oljen i en panne, og tilsett sennepsfrøene når den er varm. Vent til de begynner å ”poppe”, da tilsetter du bukkehornskløveren, fersk, grønn chili, karriblader og ingefær. Rør rundt og la det steke i noen minutter.

Bruk en kjøkkenmaskin til å hakke løken, legg løken i pannen med det andre. La det fortsette å koke i fem minutter til løken er gyllen og lysebrun, deretter tilsetter du chilipulveret og gurkemeien.

Bruk kjøkkenmaskinen til å hakke tomatene, tilsett disse i pannen, og la det få koke i noen minutter, før du tilsetter ett eller to vinglass vann og kokosmelken.

La det småkoke i fem minutter til det har en tyktflytende konsistens, og smak forsiktig til med salt.

Fiskeversjonen:
Putt fisken og tamarinden i karrisausen, la det småkoke i seks minutter. Du må gjerne tilsette babyspinat eller hakket koriander på slutten av koketiden.

Kyllingversjonen:
Stek kyllingbitene og korianderfrøene til de har fått litt farge. Så lar du kyllingen koke sammen med sausen i ti minutter.

Vegetarversjonen:
Tilsett grønnsakene samtidig med løken og fortsett å koke som vanlig. La det småkoke til grønnsakene er møre.

Sitronris:

Kok basmatiris i ti minutter.
Ha tre spiseskjeer solsikkeolje i en varm panne. Ha i sennepsfrø, karriblader, og urad dhal hvis du har lyst. (Tørkede linser delt i to uten skall). Bruk en gulrot- eller potetskreller til å skrelle en sitron og ha skallet i pannen. Rasp litt fersk ingefær og ha oppi. Bland sammen.

Ha risen i en serveringsbolle. Hell over sausen og bland inn. Smak til med salt. Ha opp en håndfull hakket fersk koriander. Kryst en sitron over.