Kenguruhalesuppe

Ingredienser
3 kg kenguruhale, saget i flere deler 2 ss usaltet smør 2 ss vegetabilsk olje 1 kalveskank, saget i 3 cm store stykker 3 løk, delt i fire 2 stilker stangselleri 1 frisk kvast persille 2 eller 3 friske timianstilker 1 laurbærblad 1 1/4 dl madeira 1 1/4 dl konjakk 3 l vann salt nykvernet pepper 1 gulrot, finskivet
Tilberedning
Halen og filetpartiet er det beste kjøttet på dette australske pattedyret. I dag er det lett å få tak i kengurukjøtt i New South Wales, Queensland og South Australia (der man nå har spist det en tyve års tid). For at suppen skal få den rette fyldige smaken, bør den lages minst 2 dager før servering. Skyll stykkene av kenguruhalen godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Smelt smøret sammen med oljen i en stor tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett kengurukjøttet, kalveskanken, løk og gulrøtter og la det surre til alt er jevnt brunet, 7-8 minutter. Rør ofte om. Imens lager du en bouquet garni: Del 1 selleristilk i to. Legg persillekvasten, timianstilkene og laurbærbladet mellom de to halvdelene og bind dem sammen med hyssing. Ha madeira, konjakk, bouquet garni og den andre selleristilken i gryten. La alt trekke under lokk over svak varme i 15 min. Rør om av og til. Tilsett vannet, smak til med salt og pepper og kok opp over svak varme. La blandingen surre uten lokk til kjøttet er mørt, ca 4 timer. Kengurukjøttet skal være dekket av væske hele tiden. Tilsett mer vann etter behov. Sil suppen over i en ren gryte gjennom en finmasket sikt. Sett kengurukjøttet til side til avkjøling og kast de øvrige faste bestanddelene. Kok den silte suppen uten lokk til væsken er redusert til 1 1/2 liter. Ta gryten av varmen og avkjøl suppen ved å sette grytebunnen i isvann. Dekk til og la den avkjølte suppen stå i kjøleskapet til fettet stivner på overflaten. Mens suppen avkjøles fjerner du kjøttet fra bena. Kast bena. Sett kjøttet til side. Fjern og kast fettlokket på suppen. Rør inn kengurukjøttet. Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 2 dager eller opptil 5 dager. Kok opp suppen. Kok gulrotskivene i en egen kjele i et par minutter til de er knapt møre, la dem renne av og ha dem i suppen. Smak til med krydder. Øs suppen opp i varme suppetallerkner og server den rykende varm.

Mer om emnet: Kenguruhalesuppe

Det er verdt å merke seg at «Kenguruhalesuppe» ikke er en velkjent rett fra et spesifikt land eller kultur, men det er absolutt mulig å lage en suppe med kenguruhale som hovedingrediens, gitt at kjøttet behandles riktig. Vanligvis i retter som involverer kengurukjøtt, er kjøttet tilberedt på en måte som framhever dets naturlige smak. Å bruke kenguruhale i en suppe kan derfor være en unik måte å utforske dette rike, viltartede kjøttet på.

Kenguruhale er et robust stykke kjøtt fullt av smak, og som mange andre typer av grytekjøtt, er det best egnet for langsom tilberedning. En typisk kenguruhalesuppe kan for eksempel inneholde grønnsaker som løk, gulrot, selleri og hvitløk, i tillegg til rødvin og urter som rosmarin, timian og laurbærblader for å gi suppen dybde og kompleksitet.

Tilberedning av kenguruhalesuppe krever tid og tålmodighet. Kenguruhalen må først brunes i en varm panne for å låse inn smaken, og deretter kokes i flere timer sammen med resten av ingrediensene til kjøttet er mørt nok til å falle av beinet. Denne langsomme matlagingsprosessen tillater smakene å utvikle seg og smelter sammen på en måte som resulterer i en velsmakende, næringsrik suppe.

Samtidig er det viktig å bemerke at kengurukjøtt er en bærekraftig og sunn kilde til protein, med mindre fett og flere omega-3 fettsyrer enn både lam og storfekjøtt. Dermed kan kenguruhalesuppe være et godt alternativ for de som ønsker å ha et bærekraftig og sunt kosthold.

Til slutt, selv om kenguruhalesuppe ikke er en utbredt rett, kan den åpne opp for nye kulinariske opplevelser og være et spennende alternativ for de som er eventyrlystne i kjøkkenet.

Legg igjen en kommentar