Hvis du ikke føler deg sulten om morgen
Du kan stimulere appetitten og sette forbrenningsmotoren i gang med et syrnet produkt med frukt – f.eks. fruktyoghurt. Gjerne med karbohydrater i form av müsli, gryn eller cornflakeser. Rask starthjelp til morgenappetitten er også en av de mange syrnede melkedrikkene som finnes på markedet med forskjellige fettprosent og smaker.

Senere kan du bli med et «klapsammenmad» fordeler frokosten første koppen kaffe på arbeid eller på skole, og på den måten over flere måltider, sier privatpraktiserende ernæringsfysiolog Lotte R. Holm.

God morgenbasis
Det er viktig at frokosten er mager og inneholder mange mettende karbohydrater. Grovbrød med ost eller kjøttpålegg er gode muligheter, det samme er müsli, havregryn eller andre former for gryn eller korn med yoghurt eller A38®. Havregrøt eller øllebrød med melk er også enkle og gode valg.

Manglende morgenappetitt
Det kan skyldes at man har for vane å spise like før sengetid. Dropp nattmaten eller spis mindre – så regulerer appetitten seg som regel også.

Avsett tid
Ingen kan spise mat, hvis det ikke er tid nok. Sjekk din og familiens morgentempo, og se på om det er tid nok til å sitte ned og spise i minst 10 minutter. Planlegg deg ut av de tingene som kan forstyrre morgenen og appetitten. Stryk tøy om kvelden, smør matpakkene og legg fram barnas tøy kvelden før.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.