Ingredienser
Surr en finhakket løk eller to samt finhakket hvitløk i litt olje sammen med karri. (Har ikke nøyaktige mengder, tar bare «sånn passe mye» . Tilsett en boks hakkede tomater, pluss litt grønnsaksbuljong, og gjerne hvitløkpepper – hvis du liker sterk mat finhakker du fersk rød chili og hiver oppi.
Tilberedning
La småkoke en stund, før du tilsetter andre grønnsaker du liker – jeg pleier ofte å bruke rød paprika og squash. (Ikke la det koke lenge etter at squashen er kommet oppi…) Hiv til slutt oppi en boks (avrente & skylte) kikerter, og varm opp igjen. Du kan ha couscous til.

Om Kikert – tomatgryte

Kikert og tomatgryte er en smakfull og næringsrik vegetarisk rett som har røtter i forskjellige verdenskjøkken. Denne gryteretten er rik på proteiner, fiber og antioksidanter og har mange helsemessige fordeler, noe som har ført til dens voksende popularitet blant helsebevisste individer og vegetarianere.

Gryten er hovedsakelig laget av kikerter og tomater, men mange oppskrifter inkluderer også andre ingredienser for å legge til mer smak og næringsverdi. Noen vanlige tillegg er løk, hvitløk, paprika, selleri, gulrøtter og forskjellige typer krydder som cumin, paprika, koriander og gurkemeie. Denne variasjonen av ingredienser gir gryten en kompleks smaksprofil som kan variere fra mildt til sterkt krydret, avhengig av hvilke krydder som brukes.

Kikerter, også kjent som garbanzobønner, er en utmerket kilde til plantebasert protein, fiber og komplekse karbohydrater. De inneholder også en rekke vitaminer og mineraler, inkludert folat, jern, fosfor og B-vitaminer. Kombinert med tomat, som er rik på vitamin C og lycopen, en kraftig antioksidant, skaper denne gryten en næringsmessig balansert og mettende rett.

Tomat-kikertgryte er veldig lett å lage og kan tilberedes i en enkelt gryte, noe som gjør det ideelt for travle hverdager. Først og fremst blir løk, hvitløk og eventuelle andre grønnsaker sautert til de er møre. Deretter legges krydderne til for å frigjøre aromaene. Deretter blir tomater og kikerter lagt til, og hele gryten simrer til ingrediensene er godt kombinert og smakene har blitt godt integrert.

En annen stor fordel med kikert-tomatgryten er dens allsidighet. Den kan serveres som en hovedrett på egen hånd, eller den kan brukes som en side til kjøtt eller fiskeretter. Den kan også brukes som pålegg på brød eller blandes inn i salater for ekstra protein og fiber.

Til slutt er kikert og tomatgryte et utmerket valg for de som følger en glutenfri eller vegansk diett. Med kikertene som sin primære protein- og fiberkilde, er denne gryten et sunt og tilfredsstillende alternativ til andre, mer tradisjonelle kjøtt- eller fiskeretter. Med sin rike smak, ernæringsmessige fordeler og lette forberedelse, er det ingen tvil om at kikert og tomatgryte vil fortsette å være en populær rett i mange år fremover.